Даниел Митов: Ерата на мултикултуризма приключи

3921
Даниел Митов: Ерата на мултикултуризма приключи
Снимка: БГНЕС

След като главния секретар на МВР е казал, че няма опасност, значи трябва да му се доверим. Аз нямам какво повече да добавя. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов относно предупреждението от сайта на американското консулство у нас за заплаха в района около х-л "Плиска".

"Знаете, че наскоро след атентатите групата, която се занимава с антитерористична подготовка, се събра. Pрегледахме актуалността ѝ, има елементи, които добавихме, беше проведено учение, институциите са подготвени. За съжаление този вид битка срещу тероризма е изключително труден", допълни още министърът в интервю за  bTV.

Митов: Авторите на атентата ще бъдат заловени и предадени на правосъдието

Днес бяхме свидетели на една безпрецедентна терористична атака срещу столицата на обединена Европа. Убеден съм, че тази атака няма да о...

Европа трябва да продължи да приема много сериозно тези заплахи, ако не защитим своя фундамент, нашия начин на живот, нашите ценности, значи те не струват и хартията, на които сме ги написали. Ерата на мултикултуризма приключи, ние това трябва да го разберем. За съжаление Европа се опираше на ценност като толерантността, за да интегрира хора с различна култура. Толерантност е пасивна ценност, тя не предполага нищо повече. Толерираш някого, когото смяташ за неравен, не отиваш отвъд това и не изискваш от него. Толерантността създаде гетата в Западна Европа, категоричен бе Митов.

Истинската ценност, с която е приложима е уважение, но първо уважаваш себе си и изискваш уважение от другата страна, каза още министърът.

Когато говорим за провал той е комплексен. Да, европейската външна политика със сигурност е имала дефицит и е създала условия това да стане, но трябва да сме наясно, че случилото се и заради тези, които загинаха ние сме длъжни за защитим Европа и то категорично, за да защитим начина на живот който тези европейски граждани искат, каза още външният министър.

Според него степента на политическа интеграция не е била достатъчна да отговори на заплахи, затова трябва да говорим за по-голяма синергия в Европа. Има големи пропуски, за които трябва да си дадем сметка в момента. Пропуснати са елементи от сигурността, които е трябвало да бъдат предвидени.

Митов: Европа осъзна, че когато престанеш да правиш история, започва да я прави някой друг

"Европа осъзна, че когато престанеш да правиш история, започва да я прави някой друг и този момент дойде. Тя ще запази себе си, но греш...

Митов бе категоричен, че до момента заради работата на институциите България стои добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com