Дебатите по вота за недоверие: Къде е Пеевски, питат ГЕРБ. Неадекватни сте, връща БСП

17376
Дебатите по вота за недоверие: Къде е Пеевски, питат ГЕРБ. Неадекватни сте, връща БСП
Снимка: БГНЕС

Днес, както и утре (11 февруари), Народното събрание дебатира върху трети вот на недоверие, внесен от ГЕРБ срещу правителството на Пламен Орешарски.

Вотът този път е заради „провал в сектора на сигурността”, което предопредели насоката на днешните дебати. Обвиненията на ГЕРБ бяха представени от бившия заместник-вътрешен министър Веселин Вучков. Той изтъкна главното в действията на ГЕРБ по време на тяхното управление – създаване на единна информационна система за противодействие на престъпността (бел. ред. – наблюдението с видео камери навсякъде в страната все още не се реализира заради липса на средства).

Кутев: По-полезно би било, ако Цветанов и Борисов намерят поне една кауза

Някой от PR-ите на ГЕРБ ги е посъветвал да неглижират негативите от собственото си управление и те точно това правят. Това заяви пред Б...

Къде са г-н Бисеров, който беше основен говорител и защитник на реформата в сектор „Сигурност”, на окрупняването в ДАНС и г-н Пееевски, който историята ще запомни с датата 14 юни, 2013 година, ехидно попита Вучков.

В отговор вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че някой много тежко е подвел вносителите на вота на недоверие и те трябва да му потърсят отговорност, предаде Агенция „Фокус”.

В последния доклад, нека да видим какво е положителното развитие за МВР - прекратени са политическите нападки, използването на специални разузнавателни средства (СРС), дарения за МВР, структурна реформа за сектор сигурност са положителни неща. В МВР са извършени редица мащабни реформи. Министерство трябва да се справя по подходящ начин с предизвикателствата, като реагиране адекватно границата. Значителен допълнителен ресурс трябваше да бъде отделен за справяне с миграционния натиск, каза Йовчев. Той припомни, че е липсвала готовност за бежанската вълна точно заради ГЕРБ и попита с какво право най-голямата парламентарно представена партия иска вот на недоверие за неща, случили се при нейното управление.

Същевременно депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов определи вота за недоверие като „неадекватен”. Логично – първият беше ненавременен, вторият – неоснователен, дойде ред и на неадекватността, каза Мерджанов.

Сидеров: Няма да подкрепим вота на недоверие

Вотът на недоверие е абсолютно безинтересна тема, защото е някакъв опит за реклама на ГЕРБ. Това каза в интервю за предаването на БТВ &...

„Те организираха зрелищни акции, заради което има осъдителна присъда към България. За разлика от вас, не смятаме непрекъснато да се връщаме към грешките на предишните. Нека извисим този дебат извън въпроса за Делян Пеевски. Конституционният съд се произнесе три пъти”, заяви Мерджанов.

„ДАНС и цялата изпълнителна власт е подложена на безпрецедентен контрол. Пред кого бившият шеф на ГДБОП отчиташе дейността си”, попита той.

„За последните 5 години във връзка с бежанските въпроси са изхарчени повече от 30 милиона лева. Полагат се усилия за подобряване на условия за живот на бежанците. Контрабандата и битовата престъпност са проблем на ГЕРБ. Правителството за няколко месеца направи повече, отколкото ГЕРБ за 4 години”, обясни Атанас Мерджанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика