Деполитизация на МВР и ремонт на закона готви новият министър

33983
Деполитизация на МВР и ремонт на закона готви новият министър
Снимка: БГНЕС

Мога да обещая, че политизация в системата на МВР няма да има. Това каза новият ресорен министър Веселин Вучков по време на церемонията по приемане на властта от служебния министър Йордан Бакалов.

"Ще прокарам много категорична разграничителна линия между политическо и професионално ръководство. То е важно за системата особено в тези тежки времена”, каза още Вучков.

Проверяват МВР Академията за купени изпити

Шумен скандал с купуване на изпити и съмнителни назначения назрява в Академията на МВР. Инспекторатът и дирекция "Човешки ресурси" ще т...

За МВР на първо място е важно да има стабилност. Съставът се поуморил от тези непрекъснати ежегодни реформи. В тази връзка новият министър коментира: "Самият факт, че за две години имаме пет министъра, съответно пет министъра на вътрешните работи, показва, че е необходимо поне ние, като наследници на този отговорен пост да проявяваме поне елементарна последователност".

Освен стабилност на системата е необходимо да бъдат прокарани и няколко реформаторски политики. "Аз съм един от критиците на новия Закон за МВР ,който влезе преди по-малко от половин година. Според мен той не е добър, провокира дисбаланс в системата – раздвоява някои служби и администрация. Той прави по-трудно управлявана и самата система на МВР”, каза още министърът. Той заяви, че разчита парламентарна подкрепа той да бъде променен сравнително бързо.

"За тези три месеца, не се ядосах нито един път, така че има основа, на която може да работите, без да се ядосвате, затова не Ви пожелавам здрави нерви, но физически сили Ви пожелавам. Другото нещо, което Ви пожелавам и е хубаво и Вие да го продължите – това, което положихме като основа на екипа, а именно деполитизацията на самата система. Ако ви наистина продължите и успеете да оценявате хората, които са служители в системата на МВР само и единствено по това какво умеят да правят, как го правят и как постигат резултатаи в борбата срещу престъпността, системата ще се отблагодари и на политическите сили и на самите политици". Това каза служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов по време на церемонията по предаване на властта

Документите за поетапната подмяна на автопарка на МВР са подадени в МФ. В тази връзка служебният министър заяви ,че се надява да се продължи тази позиция, защото автопаркът не е в добро състояние. Сред основните задчи пред новия министър Бакалов очерта средствата в бюджета на ведомството и натискът по южната, северната и западната ни граници от бежанци.

МВР с нова стратегия - борба с каналджийството

От началото на август усилията на МВР са насочени към противодействието на каналджийството. 472 лица са задържани, които извършват този...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика