Депутатите може изобщо да не стигнат да гласуват днес имунитета на Сидеров

2812
Депутатите може изобщо да не стигнат да гласуват днес имунитета на Сидеров
Снимка: БГНЕС

Дебатът за имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е едва точка 6 в дневния ред на парламента, предаде „Фокус”.

Като първа точка в дневния ред на депутатите е обсъждането на първо четене в Закона за политическа и гражданска реабилитация. Предложението за обсъждането на закона дойде от страна на депутатите от ПГ на ДПС.

На ниво комисия депутатите одобриха снемане на имунитета на Сидеров

Временната комисия на Народното събрание, създадена за снемане на имунитетите на Волен Сидеров и заместника му в "Атака" Десислав Чуко...

Според правилника на НС всяка първа сряда от месеца парламентарните групи извън управляващите могат да правят предложения за дневния ред в Народното събрание. Така разглеждането на искането за снемането на имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов става точка 6 от дневния ред и вероятно няма да бъде разгледана в рамките на днешното парламентарно заседание.

НС отхвърли на два пъти предложение на лидера на БСП Михаил Миков за обсъждане на промени по отношение на новото законодателство за детските помощи.

Депутатите отхвърлиха и предложение на ДПС за промени в Закона за закрила на детето, с които се цели децата сами да определят хранителния режим в училищата и детските градини. Предложението беше отхвърлено с 36 гласа „за“, „против“ 72 и 72 „въздържал се“.

Хюсеин Хафъзов от ДПС, представи законопроекта, като посочи, че децата имат права и религиозни такива, с които да трябва да се съобразят. „Има хиляди и десетки хиляди родителите, които не са съгласни с хранителния режим в училищата и детските градини“, заяви той. „Този законопроект ще даде възможност на всички деца от всички религии да изповядват религиите си не само в дома си, но и в училище“ , коментира Хафъзов.

Татяна Дончева: ГЕРБ ги устройваше телевизиите да показват Сидеров, вместо как се фалшифицират резултати

Тези местни избори показват една негативна еволюция, започнала през 2005 година, когато започнаха да се купуват избирателни комисии. То...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика