Депутатите устояха и си запазиха дългата коледна ваканция

3867
Депутатите устояха и си запазиха дългата коледна ваканция
Снимка: БГНЕС

Дни преди предстоящите Коледни и Новогодишни празници независимият народен представител Велизар Енчев предложи за пореден път съкращаване на депутатската ваканция.

Припомняме, че Енчев „разгорещи" пленарна зала преди Великденската почивка тази година с искането си Народното събрание да почива толкова, колкото и всички български граждани.

Депутатите не разрешиха прякото предаване по БНТ и БНР на дебатите за МИГ-овете

Депутатите отхвърлиха предложението дебатите за ратификацията на договорите с Полша за ремонта на изтребителите МИГ-29 да се предават п...

Преди да се захванат с промените в Конституцията, независимият депутат отново поиска промяна в правилника за организацията и работата на Народното събрание, която да е съобразена с официалните празници и неработните дни.

„Така ще помогнем за повишаване на авторитета на Народното събрание, който в последните години е в критично състояние", обясни желанието си Енчев.

Искането му за съкращаване на депутатската ваканция обаче този път не привлече вниманието на останалите депутатите и без никакъв дебат те си запазиха Коледната почивка от 18 декември до 13 януари следващата година, предаде КРОСС.

В началото на днешното заседание депутатите почетоха с минута мълчание паметта на Димитър Попов, първият некомунистически премиер на страната след 1989 г.

Депутатите само обсъдиха промените в Конституцията, гласуват след седмица

Народните представители от временна комисия за обсъждане на законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република Бълга...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com