Директорът на "Българка" сменя ключалки, излизаме на протест, казват "Зелените"

23267
Директорът на "Българка" сменя ключалки, излизаме на протест, казват "Зелените"

В края на миналата седмица новоназначеният директор на природен парк „Българка” Али Алиев е започнал подмяна на ключалките на вратите и бравите на касите в дирекцията на парка, алармира партия „Зелените”. Именно там се съхраняват важни документи, свързани с дейностите и проектите на администрацията.

Експертите по проектите се опасяват, че след действията на 7 февруари е възможно оригиналите на важни финансови документи, договори и други, които се съхраняват само в парка, да изчезнат или да бъдат подменени с фалшиви, за да се съставят измислени обвинения за отстраняването на стария директор на парка Мая Радева след края на нейния болничен.

ГЕРБ и БСП също скочиха срещу временния директор на парк "Българка"

Назначението на Али Алиев, председател на ДПС-Севлиево, за временно изпълняващ длъжността директор на природен парк „Българка&rdq...

За да изразят своето несъгласие със случващото се през последните дни и седмици в парк „Българка“, гражданите на Габрово и експертите по проектите в „Българка” организират протестна акция във вторник (11.02.2014 г.) от 08:00 часа сутринта пред сградата на ДПП „Българка“ на ул. „Чардофон” 1 в Габрово, към която ще се присъединят и членове на „Зелените“. Демонстрантите се заканват, че ако Алиев не бъде освободен, може да се стигне действия като окупация на дирекцията на парк „Българка”.

ПП „Зелените“ припомня, че основание на Изпълнителната агенция по горите да назначи Алиев е одитът, който ИАГ извършва в момента на европейските проекти спечелени от парк „Българка“. По оперативна програма „Околна среда“ вече е извършен одит на същите проекти и не са намерени нарушения. ПП „Зелените“ разполагат с предварителна информация от одитния доклад на ИАГ, в който не се посочват конкретни и явни нарушения. Въпреки това Али Алиев продължава да заема поста на директор на парк „Българка”.

Както е добре известно, именно „Зелените” подадоха първи сигнал срещу Алиев, тъй като назначението му представлява конфликт на интереси. Кадърът на ДПС има фирма за дърводобив („Бара Али Алиев” ЕТ) и не се е оттеглил от нея, въпреки че заема държавен пост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика