Доган се разправи с Бисеров, защото Христо е искал да поеме контрола, твърди Осман Октай

32927
Доган се разправи с Бисеров, защото Христо е искал да поеме контрола, твърди Осман Октай
Снимка: БГНЕС

Причината Христо Бисеров да напусне така внезапно и ДПС, и Народното събрание е, че се е опитал да поеме контрола над ДПС, но Ахмед Доган не го е позволил. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Осман Октай – може би най-емблематичното лице, което се отдели от партията преди време.

ДПС отдавна е корпоративна партия и защитава частни интереси, подчерта Октай. Доган все още е силният човек, който дърпа конците там, но след „атентата” срещу него в началото на тази година лицата, които са останали да го заместват публично, включително Бисеров, се опитали да поемат юздите в свои ръце. Ако някой от тях обаче си е мислел, че Доган действително се е пенсионирал, значи е сбъркал, каза Октай.

"Форбс": Цветан Василев и Ахмед Доган - най-влиятелните хора в България

Списание "Форбс България" обяви класацията си за най-влиятелните хора у нас. В списъка тази година влизат 50 българи, предаде бтв. Пър...

Христо Бисеров е „сив кардинал” в партията от много време насам – той се грижеше за корпоративните връзки още от времето, когато беше член на СДС, твърди Октай. „Знам, че той беше Сивият кардинал в СДС до оставката му при Иван Костов през 2000 г., когато изпревари с едно денонощие наказанието си”. И сега Бисеров е опитал да вземе нещата в ДПС в свои ръце, но не си е преценил силите.

Какво се е случило в неделя – Ахмед Доган е решил да действа, извикал е Бисеров и го е поканил да напусне партията, смята Осман Октай. Той добави, че няма да се изненада, ако Бисеров напусне България възможно най-бързо, защото може и да има опасност за живота му. Бисеров знае много и има много информация, твърди Октай.

„Случаят Христо Бисеров е послание към всички министри, министър-председатели, всички, които присъстват в коридорите на властта, защото явно напоследък са забравили да посещават Сараите”, каза Осман Октай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика