Дончев: Кметове на ГЕРБ не са събирали подписи

17630
Дончев: Кметове на ГЕРБ не са събирали подписи
Снимка: БГНЕС

Един евентуален отказ от провеждане на референдум навреме ще изиграе лоша шега на управляващите. Това заяви Томислав Дончев, депутат от ГЕРБ и водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори малко преди съмишленици и активисти на идеята за избори с референдум на 25 май да се отправят с подписката към МС, предаде БГНЕС.

Малко преди него проф. Георги Близнашки заяви, че са събрани 560 000 подписа.

Управляващите ще направят всичко възможно, за да контролират ЦИК, казва Атанасова

С всякакви процедурни трикове управляващото мнозинство ще наложи кандидатури за членове на ръководството на Централната избирателна к...

Според Дончев отказът от този референдум би засилило високия гняв, който е имало по отношение на сегашната власт. Според него най-силният аргумент е във волята на хората, които за по-малко от три седмици са събрали тези подписи. Дончев отрече кметове на ГЕРБ да са участвали в събирането на подписи.

Исканията за референдум са такива, каквито са формулирани от президента, заяви проф. Георги Близнашки, председател на ИК за събиране на подписката. Според него те са събирани един месец, включително и от чужбина. На мен ми е странно хора, които не си подават носа от металните заграждения да оспорват начина, по който са събирани подписите, обясни той. Според него това са подписи на българските граждани и те не трябва да се делят партийно. Така отговори на въпрос дали не са събирани само от и чрез ГЕРБ. Не можехме да събираме подписката без основните политически играчи в опозиция ГЕРБ и Реформаторският блок, допълни той.

На въпрос как приема изключването си от БСП, той отговори: Ще го приема в името на един референдум и допълни, че има достатъчно добра професия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика