ДПС има две кандидатури за министър на околната среда

28400
ДПС има две кандидатури за министър на околната среда
Снимка: БГНЕС

ДПС има две кандидатури за поста министър на околната среда и водите, но на този етап не е коректно да се коментират техните имена. Това обясни в кулоарите на Народното събрание лидерът на партията Лютви Местан във връзка с наложилата министерска смяна на Искра Михайлова заради заминаването й към Европейския парламент, предаде репортер на БГНЕС.

Припомняме ви, че до положението се стигна след отказа на Делян Пеевски. В изборната нощ той коментира: "Евродепутатството не е самоцел за мен и сега ще го докажа. Затова ще отстъпя моето място в европарламента на г-жа Искра Михайлова, която ще бъде един достоен евродепутат".

Кабинетът Орешарски преживя и четвъртия вот на недоверие

Очаквано и четвъртият вот на недоверие на кабинета Орешарски не мина. Това стана след две гласувания. При първото гласуване "за" бяха ...

Няма да е коректно към онзи от двамата кандидати, който няма да бъде предложен, от страна на ДПС днес да бъдат съобщени имената и на двамата, обясни още Местан.

"Ще ви поканя на нарочен брифинг, за да ви представя нашата номинация, като разбира се е важно да имам разговори с премиера, тъй като задължително условие е неговото съгласие", обеща Местан по повод предстоящия избор на министър на околната среда.

Той поясни:"Няма защо да ви заблуждавам, че предложението за нов министър на околната среда и водите ще дойде непременно от премиера. Предложението ще дойде от нас, но ще се съгласува с него и тъй като това съгласуване още не е факт, не е коректно и спрямо министър-председателя да го поставям пред свършен факт".

Промени в кабинета, при положение, че министър-председателят е казал това, явно ще има, обясни лидерът на ДПС. Той подчерта, че това е изцяло в правомощията на премиера.

Местан: ДПС е стабилна трета политическа сила, която доказа, че не зависи от автобуси

"Надявам се да се видя, че е мит зависимостта на ДПС от някакви автобуси. ДПС е устойчива трета политическа сила дори без помощта на а...

На този етап ми липсва диалога, отвърна Местан на въпрос дали вече е имал среща с лидера на БСП Сергей Станишев. Според него "колегите от БСП явно имат нужда от време, за да направят по-пълния си анализ и на базата на този анализ да проведат и официалните разговори с нас". Въпреки всичко лидерът на ДСП продължава да чака среща.

По отношение на вота на недоверие той коментира, че няма нищо по-естествено от това с вота си парламентарната група на ДПС да отхвърли внесения вот на недоверие, тъй като на европейските избори избирателите на ДПС са дали силно подкрепа за статута си на партия, която подкрепя управлението на страната.

Съдбата на кабинета "Орешарски" няма да се реши с вотове на недоверие, внесени от ГЕРБ, категоричен бе Лютви Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика