ДПС осново издига Ахмед Башев за кмет на Гърмен

6917
ДПС осново издига Ахмед Башев за кмет на Гърмен

Кандидат-кметът на ДПС в Гърмен е бившият народен представител Ахмед Башев. Това съобщи зам.-председателят на движението Рушен Риза.

Решението е взето от ръководството на партията след приключилите късно снощи консултации, на които са присъствали лидерът Лютви Местан, почетният председател Ахмед Доган, Централното оперативно бюро и депутатите от Благоевград.

Реформаторите подготвят жалба срещу решение на ЦИК

Реформаторите подготвят жалба срещу решението на ЦИК номерата на регистрираните партии да са едни и същи в бюлетините в цялата страна, ...

Структурите в община Гърмен са издигнали четирима кандидати. Номинации са получили Ахмед Башев, който е и бивш кмет, настоящият управник Минка Капитанова, данъчният инспектор Галип Мисирков и общинският съветник Рифат Ходжа.

От ДПС прогнозират, че местният вот през октомври ще е горещ, след като Башев вече е претендент за кметския пост, предаде Епицентър.

Своя кандидатура за кмет на община Гърмен и листа за общински съветници се готвят да регистрират и протестиращите срещу местните роми.

Със свое предложение за кандидат, който да ги представлява в Общинския съвет през следващите години, се очаква да излязат и ромите от квартал „Кремиковци", където има повече от 500 реални гласоподаватели.

Петното е кандидат за кмет на Русе

Бисер Миланов-Петното се кандидатира за кмет на Русе. Кандидатурата му е издигната от инициативен комитет и одобрена от Общинската и...

Припомняме, че местната власт в Гърмен посочва именно Ахмед Башев като основен виновник за кризата с ромите и незаконните им постройки. Обвиненията към него са, че той е довел и заселил ромите предизборно, а в последствие ги е заблудил, че къщите им ще бъдат узаконени и те могат да пребивават спокойно на територията на общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика