ДПС потвърди за номинацията на Пеевски, Имамов не знае кой го е предложил

20126
ДПС потвърди за номинацията на Пеевски, Имамов не знае кой го е предложил
Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски е номиниран за европейски депутат, но сега се обработва листата и тепърва ще се изясни на кое място ще бъде поставен той. Не мисля, че Пеевски е лишен от качества да бъде евродепутат. Това заяви заместник-председателят на ДПС и на Народното събрание Алиосман Имамов, предаде Агенция "Фокус".

„Делян Пеевски вече е номиниран за евродепутат. В момента се обработва дългата листа от номинации на различните областни организации. Какво ще следва оттук нататък, ще реши Националният предизборен щаб на ДПС”, допълни Имамов.

Костадинов: Пеевски е демонизиран от медиите и заради това не ходи на работа в парламента

Не е изненадващо, че влиятелната кърджалийска организация на партията номинира Делян Пеевски за евродепутат. Той е човек с добър а...

На въпрос с какви мотиви е номиниран Пеевски, Имамов обясни, че не може да коментира персонални номинации, защото това може да се отнася за всеки един номиниран, а това са десетки хора. „Персонални номинации няма да коментирам”, допълни Имамов.

„Предполагам, че е номиниран и в други областни, но от кои точно, не мога да кажа”, каза Имамов, във връзка с информацията, че Пеевски е номиниран от Смолян и Кърджали. На въпрос дали номинацията му ще предизвика недоволство и дали би била политическа провокация, Алиосман Имамов отговори: „Защо Делян Пеевски да няма право да бъде номиниран за евродепутат, според Вас? Подобни оценки могат да се правят за всеки един номиниран от областните структури а движението”. Имамов посочи, че не е разговарял с Пеевски по въпроса дали има желание да стане евродепутат.

„Не мога да коментирам неща, които предстоят да бъдат решени. Това ще стане в рамките на законовия срок. Не мога да коментирам позиции, места и персонажи в листата на ДПС”, посочи Имамов във връзка с това на кое място ще бъде Пеевски в листата на ДПС, предаде Агенция "Фокус".

„Законовият срок за обявяване на листата, е един месец преди изборите. Нашият срок е последните дни от законовия срок. Не мога да кажа точно кой ден. Това ще бъде на заседание на Националния предизборен щаб, където ще бъдат взети всички решения”, каза още Алиосман Имамов.

С новия Изборен кодекс почти сигурно се отървахме от наказателна процедура от ЕС

Отхвърленото скоропостижно президентско вето върху новия Изборен кодекс най-вероятно спаси България от нова европейска наказателна проц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика