ДПС привлича избиратели с безплатни екскурзии и безплатно обрязване

13555
ДПС привлича избиратели с безплатни екскурзии и безплатно обрязване
Снимка: БГНЕС

Безплатна екскурзия до Одрин и безплатно масово обрязване - това са част от „облагите”, които се предлагат от ДПС преди изборите в смесените региони.

От репортаж на Нова телевизия става ясно, че валията (областният управител) на Одрин дарява парите за екскурзиите. Той е дал и над 1 млн. лева за обновяване на джамии в селата около Търговище. А пред хората кметът на Омуртаг Неджет Шабан казва на турски език, че никой не може да му забрани да говори на турски, въпреки че по закон агитацията е само на български език.

Реформаторите предлагат прошка за информаторите за купуването на гласове

Хората, които са участвали в схеми за купуване на гласове, да не се наказват, ако съдействат за разкриване и осъждане на своите съучас...

Най-много пари обаче турското правителство е дало за обрязването на 200 деца от Омуртаг и Търговищко. Церемонията е проведена на 4 септември. Парите минават през фондация, която няма отчетени приходи и която е водена по документи от Орхан Мустафа. Безплатният сюнет не е отблагодаряване, твърди Шабан. А плакатите на ДПС са поставени на церемонията по обрязване, но от партията отричат те да са го правили – някой друг ги бил поставил.

Про и анти-ДПС

Няма нищо по-лесно от това да раздразниш българите със звука от припяването на мюзеина, коментира социологът Андрей Райчев, след като репортажът за обрязването и екскурзиите почна точно с призива на мюзеина за молитва. Предполагам, че Омуртаг и Одрин са побратимени. Как щеше да изглежда това без ДПС – ислям и под пряко влияние на Турция. Как изглежда с ДПС – всички говорят български, подчерта Андрей Райчев. ДПС води дългосрочна антитурска политика, убедено каза социологът, въпреки че от мнозина Движението е считано точно за проводник на турски интереси и за символ на модела „КОЙ”. Сатанизацията на ДПС започна 18 години след като Движението съществуваше, тъй като антикомунизмът се беше изчерпал като карта „да будиш масите”, продължи да дава примери Райчев. В ДПС има корупция, има всички болести на политическите партии, но нищо повече от останалите партии, заяви социологът.

За Райчев ДПС е доказало, че е завило надясно с оставката на кабинета „Орешарски”. Те спряха „Южен поток” и бяха важна част от налагане на позицията на САЩ на Балканите, твърди социологът. Мисля, че ДПС има план официално да се върне във властта – тихо и кротко. Не знам каква точно ще е формулата, призна Райчев. И подчерта, че ако ДПС изчезне, „ще възникне нещо ислямско и отвратително”, нещо опасно за България. ДПС е партия номер 3, може би номер 2 в България, изтъкна Райчев. Веднага след това обаче Райчев посочи, че ДПС „правело жестове” към избирателите си, като защитило Ахмед Муса при обвиненията в радикален ислям. САЩ подкрепя ДПС и заради "Ислямска държава", добави той.

Реформаторите предупреждават: От 200 000 нови адресни регистрации, само 600 са отписани

Само 600 души са отрегистрирани преди местните избори, при близо 200 000 нови адресни регистрации. Това заяви депутатът от Реформа...

Какво знаме има на джамията в началото на репортажа, намеси се и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Нормално ли е на религиозен храм да се развява турския флаг? Имаше наше предложение пред всеки религиозен храм да се вее българското знаме, но Мюфтийството подскочи – как, това било оскверняване, заяви Каракачанов. И добави, че докато Ахмед Доган е бил лидер на ДПС, то ДПС се е противопоставяло на Ердоган. Сега обаче, от две години, вече не е така, сигурен е Каракачанов. Присъствието на турски областен управител на де факто предизборно събитие е явна намеса във вътрешните ни работи от Анкара. А кметът на Омуртаг демонстративно погазва закона, като си говори на турски при агитация, посочи Каракачанов. Крайната цел е възстановяването и присъствието на Османската империя във всички територии, които е владяла в миналото, заяви лидерът на ВМРО. ДПС подкрепи Ердоган на изборите - каква либерална партия си ти, като подкрепяш управление, което забранява младите хора да се държат за ръка, попита още Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com