Другарски съд в ПФ порицал Велизар Енчев заради ГЕРБ

27646
Другарски съд в ПФ порицал Велизар Енчев заради ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Никъде в програмата ни не пише, че подкрепяме Бойко Борисов. Ако го бяхме казали това в кампанията си, нямаше да получим не 240 хил. гласа, а 24  хил. Това обяви депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев в ефира на bTV. Той нарече ГЕРБ партията на български мутри и припомни какво се е случило с РЗС и Атака, след като те са обявили подкрепата си за ГЕРБ.

Енчев по време на предизборната кампания бил редовно питан от избиратели дали Патриотичния фронт ще се коалира Борисов. Той винаги казвал "Никога". В тази връзка журналистът обясни: "Не мога да плюя в лицето си и в лицето на всички избиратели. Затова съм гласувал против избора на Бойко Борисов за премиер".

Велизар Енчев: Бойко Борисов е бил арестуван за кражба на коли

През 2006 г. бях приет от Румен Петков, който отхвърли МВР да разполага с информация, уличаваща Бойко Борисов в каквато и да е криминал...

Другарски съд в партията порицал депутатът. Той обясни, че усеща, че искат да го изключат от парламентарната група. В нея вече дори се подготвяла поправка в устава "Антиенчев", чиято цел е журналистът да бъде махнат.

Освен това налице били и атаки, че преподавателят в СУ руши дисциплината. Той обясни, че след изказването си от парламентарната трибуна преди гласуването на кабинета се намира в пълна изолация.

"Само аз и Слави Бинев (с резерви) бяхме против подписването на споразумението с ГЕРБ. В програмата на Националния фронт за спасение на България няма никъде записано, че ще се коалираме с партията на Борисов. Ние изневеряваме на избирателите си", посочи още Велизар Енчев. Той беше категоричен, че се е виждал само веднъж преди 9 години в едно телевизионно студио с лидера на ГЕРБ и не желае да го вижда повече и да се запознава по-добре с него.

Депутатът заяви, че не се опитва да цепи парламентарната група на Патриотичния фронт. Отделно той още на 5 октомври (денят на изборите) подал заявление за напускане на парламента, тъй като нямал желание да бъда в Народното събрание. Намеренията на Енчев били свързани с телевизионната му кариера и да преподава в СУ. Припомняме, че Енчев вече не води предаването си в СКАТ - версията за напускането му са лични причини и по взаимно съгласие.

Само осем точки на първото заседание на кабинета "Борисов 2"

Министрите от кабинета "Борисов - 2" ще се съберат на първото си редовно заседание в Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС. Д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика