ДСБ: Цветанов се опита да овладее Реформаторския блок

2183
ДСБ: Цветанов се опита да овладее Реформаторския блок
Снимка: БГНЕС

Декларацията на ГЕРБ от вчера е финалът на една политика, която те водеха през последните месеци по отношение на ДСБ с цел ние да напуснем Реформаторския блок. Това обяви депутатът от ДСБ Вили Лилков на пресконференция в централата на партията.

Вчера от парламентарната група на ГЕРБ излязоха с декларация, с която поискаха премиерът Бойко Борисов да отиде в парламента и да обясни докога ще се налага депутатите да търпят "опозиционерите" на Радан Кънев.

Кунева за ДСБ: Да си в опозиция и в управление е крайно нелогично, да се определят

Да си и в опозиция, и в управление е крайно нелогична ситуация. Това заяви вицепремиерът, министър на образованието и лидер на ДБГ Ме...

Според Лилков цялата медийна атака, която се води има за цел ДСБ да напусне Блока, за да бъде той лесно овладян от Цветан Цветанов.

По думите на депутата декларацията на парламентарната група на ГЕРБ била предупреждение към останалите партии от РБ за това какво ги чака. „Това е израз на поговорката „бий самара, да се сеща магарето“, поясни Лилков.

Относно изявлението на здравния министър Петър Москов, че не е бил поканен на заседанието на Националното събрание на партията, Вили Лилков заяви, че това не е вярно. „Петър Москов и всички наши членове, които имат право да присъстват на събранието, бяха поканени на това събрание“, добави той.

По мнението му здравният министър трябва да каже дали ще остане във властта. Още през декември ДСБ призовали всички свои хора във властта да се оттеглят от управлението. „Решението го вземат те и техният работодател г-н Борисов“, посочи Лилков.

Кабаиванов за Радан Кънев: Мъжете ще ме разберат - не може хем вътре, хем вън

За мен е крайно време – това го казвам без да звучи като намеса на позициите на ДСБ, мъжете ще ме разберат, ще го кажа по-просто ...

ДСБ бяха двигателят на създаването на Реформаторския блок. Ще бъдем и в Реформаторския блок, и в опозиция”, така той отговори на въпроса дали „сините“ ще напуснат Блока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика