Движение „Гергьовден“ се присъединява към „България без цензура“

19055
Движение „Гергьовден“ се присъединява към „България без цензура“
Снимка: БГНЕС

Коалицията между „България без цензура“, ВМРО и земеделците, ще се разширява. Това каза в интервю за Дарик Николай Бареков. Той заяви, че и движение „Гергьовден“ ще се присъедини към партията му. 

Бареков започна "Чисти ръце" с раздаване на сапунчета

С раздаване на сапуни на депутатите премина внасянето на законопроекта "Чисти ръце" от "България без цензура" в парламента. Лично лидер...

Желана булка сме, желаят ни, добави Бареков.

„В коалиционния съвет „България без цензура“ тежи колкото и ВМРО, и земеделците. На този етап „Гергьовден“ подписват с нас, за да представяме техните интереси като наши в коалицията и до европейските избори поемаме ангажимента да подпишем коалиционно споразумение и с тях, то да стане четворно. Надяваме се то да е и по-голямо, има доста център-дясно партии, които проявяват желание и разговаряме с тях. Аз се надявам ние като центристки субект да запълним една голяма празнина в политическото пространство“.

Бареков обяви, че кандидатства за Европарламента и няма да се отказва веднага след европейските избори, защото има една сериозна задача: „Ние трябва да позиционираме нашия съюз в голямото европейско семейство. И може да се окаже, че нашите евродепутати, колкото и да са те, могат да натежат решително в избора на следващата Европейска комисия. Затова ние вече стартирахме разговори с няколко европейски партии. Ние казахме, че ако бъдем желана от народа политическа сила, тоест имаме евродепутати, имаме моралното право да го направим – на 25-ти вечерта още ще поискаме предсрочни парламентарни избори. Ако се стигне до този вариант, аз нямам какво да правя в Европейския парламент, връщам се тук“, каза още Николай Бареков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика