ЕК ни спря междинните плащания по ОП "Околна среда"

26587
ЕК ни спря междинните плащания по ОП "Околна среда"

Европейската комисия (ЕК) е преустановила плащането на искания за междинни плащания по Оперативна програма „Околна среда". Това е съобщил представителят на България в ЕС посланик Димитър Цанчев, които е изпратил официално писмо, подписано от Валтер Дефа, генерален директор на Генерална дирекция „Регионална политика и урбанистично развитие", съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ), предаде Стандарт нюз.

В съобщението се съобщава, че разплащанията по искания за междинни плащания по програмата ще са спрени, докато Европейската комисия не получи увереност, че българските институции са предприели описаните в писмото корективни мерки.

Оставка, вика ГЕРБ на Орешарски, той посочи, че Дончев и Караджова са виновни за ОПОС

С викове „Оставка” от страна на парламентарната група беше посрещнат премиерът Пламен Орешарски на днешното заседание на На...

Решението и последвалото писмо са в резултат на констатациите на одит, който дефинира недостатъци на системата за управление и контрол на програмата. Констатира се, че Управляващият орган не е идентифицирал нито един от пропуските и нередностите, установени по време на одита.

Българските власти са поканени да вземат корективни мерки в няколко направления: подобряване на системите за управление и контрол на оперативната програма, пълен или на извадка преглед на проектите от 2010-2013 г., който да доведе до налагане на финансови корекции за ясно дефинирани нарушения в обществените поръчки, преглед на проведени одити за 2011 и 2012 г.

Всички мерки трябва да бъдат проведени в тясно сътрудничество между Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда" и националния Одитиращ орган.

Министерство на околната среда и водите, Министерство на финансите и вицепремиерът по еврофондовете работят по съгласуването на обща програма за действие, която да гарантира най-бързо изпълнение на изискванията, ефективно подобрение на работата и успешно завършване на проектите, подкрепени от ОП „Околна среда".

Чобанов обещава, че плащанията по ОП "Околна среда" ще продължат

Средства за стартиралите проекти по Оперативна програма „Околна среда” ще има. Това обеща финансовият министър Петър Чобано...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика