Евродепутат към Шулц: Кога ще информирате ЕП за парите на Моника Станишева?

33478
Евродепутат към Шулц: Кога ще информирате ЕП за парите на Моника Станишева?
Снимка: БГНЕС

"Кога председателят Мартин Шулц ще информира официално Европарламента за обстоятелствата около отпуснатия от ГД „Комуникации" грант от 60 000 евро на фирмата "Актив груп" на съпругата на шефа на европейските социалисти - Моника Станишева Янова Йосифова".

Този въпрос зададе към Мартин Шулц, по време на пленарната сесия на Европарламента в Страсбург днес, германският евродепутат Михаел Галер, който е и координатор на ЕНП в подкомисията по сигурност и отбрана в Европарламента.

По време на изказването си Галер заяви, че 30 000 евро от тези пари са били изплатени и той настоява да знае, дали вече е потвърдено, че тази сума е възстановена обратно по сметка на Европейския парламент, дали проектът е приключен и дали при представяне на допълнителни документи няма да последват други плащания, съобщи агенция КРОСС.

„Бих желал още да знам, дали след като госпожа Станишева е направила писмено изявление, в което е отрекла за съществуването на конфликт на интереси, което е невярно изявление, дали при това обстоятелство съществува престъпен акт. Аз намирам всичко случило се за много странно и си представям какво щеше да се случи, ако съпругата на нашия председател на ЕНП беше сключила подобна сделка", каза още той.

Михаел Галер заяви още, че очаква да бъде информиран официално от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц за всички подробности по казуса с отпуснатите пари на съпругата на председателя на ПЕС - Моника Станишева.

И в България, и в Европа става тясно за управляващото ни мнозинство

Половин година на непрестанни мирни протести не успяха да бутнат правителството на Пламен Орешарски. За всеки здравомислещ човек беше я...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика