Евродепутати пишат до ЕП, Орешарски и Цацаров за офшорки на Сидеров

18209
Евродепутати пишат до ЕП, Орешарски и Цацаров за офшорки на Сидеров
Снимка: БГНЕС

Евродепутати са възмутени от поведението на Волен Сидеров.

Писмо, изпратено от пет различни групи в Европейския парламент до председателя на ЕП Мартин Шулц, президента на ЕК Жозе Мануел Барозу, Вивиан Рединг - вицепрезидент на ЕК, еврокомисар по правосъдието, човешки права и гражданство, Клаус-Хайнер Лене - председател на комитета по конституционните въпроси към ЕП, още и към Михаил Миков - председател на Народното събрание на РБългария, Пламен Орешарски - министър-председател на РБългария, Зинаида Златанова - министър на правосъдието, Сотир Цацаров - Главен прокурор на РБългария, изразява потрес от разкритията на телевизия СКАТ за офшорни сметки на Сидеров.

Валери Симеонов: Наясно сме с разгулния живот на Сидеров

Ние сме наясно с разгулния живот на Сидеров, особено когато не е в светлината на прожекторите, така че нас не ни изненадаха снимките. Т...

С писмото евродепутатите допълват, че Сидеров е държал във финансова зависимост депутати от Атака от 2009 г. като лично ги е накарал да станат гаранти по заем от една офшорна компания към друга. Пита се защо така прокуратурата не е разпитала Волен Сидеров.

Сигналите до българските служби са останали без отговор.

Писмото е изпратено от Филип Качмарек - Група на Европейската народна партия, Алексъндър Мирски - Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, Нирж Дева - Европейски консерватори и реформисти, Хану Такула - Група на Алианса на либералите и демократите за Европа, Роджер Хелмер - Група „Европа на свободата и демокрацията", които са застанали с подписите си, възмутени от поведението на Волен Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика