Георги Кадиев прави партия

3145
Георги Кадиев прави партия
Снимка: БГНЕС

Изключеният от БСП Георги Кадиев ще създаде партия заедно със свои съмишленици. Подробностите ще бъдат обявени до няколко дни, пише Кадиев в профила си във Facebook

"В последните месеци постоянно ме питат какви са политическите ми планове. И е време да отговоря. Най-лесното е да емигрирам. Два милиона българи го направиха. Лесно е да отида в друга партия и да стана част от статуквото. Лесно е и просто да довърша мандата си в парламента, да печеля или губя маловажни ежедневни битки. Но за тези 10 години в политиката се убедих, че системата е непоправима. Кръпките не помагат. Реформите се провалят една след друга. Историческите компромиси доубиват държавата. Трябва ВСИЧКО ОТНАЧАЛО", казва той в профила си в социалната мрежа.

Според Кадиев Слави Трифонов помага на отвратителните в парламента

"Когато Слави говори, че всички в парламента са отвратителни, всъщност помага на отвратителните и неглижира тези, които се опитват нещо...

"Огромно усилие, което си заслужава само защото не искаме да сме последното поколение, изпратило децата си в чужбина и закрило държавата. Поради това, заедно с група съмишленици ще направим нов политически проект. С кого, защо, как ще отговоря след няколко дни", казва още Георги Кадиев.

Още след местните избори, в които Кадиев се кандидатира за кмет на София от коалицията "Сердика", обяви, че търси съмишленици за нов политически проект. Той обаче отклоняваше темата за след изборите.

Ако Кадиев направи свой проект, това ще е трета формация, произлязла от БСП, след "Движение 21" на Татяна Дончев и АБВ на бившия президент Георги Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика