Георги Лозанов: Джамбазки и Ангелов подстрекават, ще ги съдя

4230
Георги Лозанов: Джамбазки и Ангелов подстрекават, ще ги съдя
Снимка: БГНЕС

15 часа програма на български език и три часа на турски език – това ще представлява в основи новото Радио „Кърджали”, обясни шефът на СЕМ Георги Лозанов. Той говори след като вчера (29 септември) ВМРО обяви, че ще съди СЕМ заради одобрението на лицензията за новото радио.

Лозанов се съгласи, че би трябвало да има предавания и на ромски език например, не само на турски. Не е работа на СЕМ да взема политически решения – ние спазваме закона, подчерта шефът на СЕМ. Ние лицензирахме програма на български език, каза Лозанов. И заяви, че двама души са се възползвали от случая – евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и депутатът Юлиан Ангелов. Сега, на вълните на Радио „България”, също се чува турска реч – както ще е на Радио „Кърджали”. Говорим за постепенен отказ от използването на средни вълни на излъчване, каза Лозанов.

Георги Лозанов: Няма ново радио на турски, има смяна на честоти

Идеята за учредяване на радио „Кърджали” не е моя, а е част от план с продължителност от десет години. Това заяви пред Нова...

Това, което чуват слушателите, са български новини на турски език – в определено време. Това ли е държавен преврат – че се чуват български новини на майчин език, попита Лозанов. Джамбазки и Ангелов подстрекават хората – като чета по форумите как трябвало да се вземе автомата и да бъда застрелян, продължи шефът на СЕМ. По тази логика ние трябва да се самозастреляме, отвърна Виктор Николаев. Лозанов обаче се закани, че ще съди Джамбазки и Ангелов заради подстрекаване към физическа саморазправа, но веднага се сети, че те имат имунитет. Това е огромна спекулация и манипулация, възмути се Лозанов. Тези двамата (бел. ред. – Джамбазки и Ангелов) се правят на герои, за да спасят девицата от ламята, подчерта шефът на СЕМ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика