ГЕРБ не прости и "отнесе" оградата на границата с Турция при Цацаров

21385

Точно както бяха обещали, от ГЕРБ внесоха сигнал до прокуратурата относно строежа на оградата по границата ни с Турция и критериите за избор на изпълнителите.

„Притесненията ни нараснаха най-вече с това, че става все по-неясно защо е избран точно този вид процедура за строеж – с договаряне. Защо, след като имаше време – от 6 ноември е подписан този план за овладяване на кризата, оттогава имаше време. Да не говорим ,че и преди това е имало време да се направят и проектни декларации и т.н, което всъщност е и извинението на министър Ангел Найденов”, обясни Валентин Радев, депутатът от партията на Бойко Борисов, който внесе сигнала.

Найденов не вижда проблем с поръчките и цената на граничната ограда

Министърът на отбраната Ангел Найденов категорично отхвърли да е имало незаконосъобразни действия по отношение на обществените поръчки ...

Радев каза още, че от ГЕРБ „се притесняват извънредно много” защо е възложено на командир на сухопътни войски да извършва процедура за над 8 милиона лева. В министерството по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и по времето на ГЕРБ имаше заповед на министъра, с която се възлагаха на второстепенните разпоредители с бюджетни средства, каквито се явяват отделните видове въоръжени сили, включително и сухопътни войски, да извършват процедури до 60 000 лева. Изведнъж сумата се възлага на сухопътни войски, и то в решението на Министерски съвет, посочва Радев.

Поръчките за изграждане на съоръжението са направени без обявление заради кратките срокове и защото законът го позволява, заяви по-рано днес генерал-майор Нейко Ненов. Той води комисията, подписала договорите с "Интерком Груп",  "Завод за пружини", "Киров" АД, "АБС Инженеринг - Н" и "Понсстройинженеринг. Интересен факт е, че член на борда на директорните на „Завод за пружини” е председателят на общинската организация на БСП в Казанлък Александър Минчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика