ГЕРБ отново ще внесат предложението за Златарева

12117
ГЕРБ отново ще внесат предложението за Златарева
Снимка: ГЕРБ

След като днес предложението на ГЕРБ Маргарита Златарева  да стане заместник-председател на ЦИК бе отхвърлено, утре партията на Борисов ще го внесе отново. Това заяви на брифинг в НС зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде БГНЕС.

Резултатът от гласуването е безпрецедентен. За първи път опозицията няма представител в ръководството на ЦИК, което е грубо нарушение на Изборния кодекс, подчерта Цачева. Тя съобщи, че в момента Бойко Борисов е в Брюксел и провежда срещи с висши представители на ЕС и се надява България да не провали избирането на членове на ЕП и от там да блокира избирането на ЕК. Тя призова към разум, за да може ЦИК да се конституира и да започне своята дейност.

Местан изплака: Президентът ни взе едно място в ЦИК и го даде на ГЕРБ

Указът на президента за бройката на членовете в ЦИК е в абсолютно грубо нарушение на Изборния кодекс и на тази пропорция, защото прези...

Според депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова решението на НС е абсурдно и чрез него ще се осигури служебна победа на изборите на БСП, ДПС и Атака.

Днес депутатите избраха за председател на ЦИК Ивилина Алексиева. Народните представители гласуваха единодушно за това Алексиева да бъде водач на комисията.

Алексиева беше изпълнителен директор на Института за модерна политика преди да поеме сегашния си пост. В професионалната ѝ биография е записано и еднократно пребиваване в ЦИК, по време на парламентарните избори през 2005 година, след което постъпва на работа в Министерството на бедствията и авариите, оглавявано от Емел Етем (ДПС).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика