ГЕРБ подскочи: Кражбата на тефтерчетата на Златанов е "Костинброд 2"

16106
ГЕРБ подскочи: Кражбата на тефтерчетата на Златанов е "Костинброд 2"
Снимка: БГНЕС

За нас всички спекулации около кражбата на тефтерчетата на Филип Златанов са просто изгода в "пореден сценарий". Това обяви партия ГЕРБ в официална позиция.

Необяснимо е как вещите лица по делото се отнасят към доказателства. Как може съдебните органи да разберат за кражбата от медиите, попита Караянчева.

С намеци и недомлъвки Местан посочи Иван Костов като "КОЙ"

Ние сме универсалният виновник за всичко в България. Сега се надявам да не сме виновни и за кражбата на тефтерчетата на Филип Златанов....

ГЕРБ е най-заинтересованата страна на бял свят да излезе цялата истина. Показвани бяха избирателно страници от тефтерчетата, само с някои инициали и внушения срещу знакови фигури от ГЕРБ. Искаме да знаем кой компроментира българския президент. Само при показване на истинското тефтерче ще бъде изяснено всичко, заяви Караянчева.

Изчезването на веществено доказателство не означава, че едно дело трябва да бъде прекратено, каза депутатът от ГЕРБ. На въпрос към друг народен представител на ГЕРБ - Александър Ненков, дали не е наивно да се вярва, че тефтерчето някога ще бъде намерено, той отговори, че това е от компетенцията на съответните органи.

Предисторията

На 16 октомври Софийският апелативен съд назначи графологична експертиза, която Стефан Бенчев трябваше да направи на оригиналните тефтери. Оказа се, че предишната експертиза върху ръкописите, в които - освен указания - се срещаха и инициали като И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., била правена върху ксерокопие от ксерокопие на тефтерчетата. Тефтерчетата "изчезва", докато Бенчев го връща на следствието и спира да смени спукана гума.

Прокуратурата мълчи като комунист на разпит за тефтерчетата на Златанов

Към момента тече разследване за извършени злоупотреби с власт с тефтерчетата на Филип Златанов. Води се производство срещу неизвестен и...

"Стигнал съм донякъде с експертизата, но имаше много сложни въпроси, а после изведнъж поискаха да се върнат документите в следствието", заяви експертът. Той не пожела да гадае дали черната чанта в колата му е открадната целенасочено заради тефтерите, или крадците са търсили само пари и ценности.

На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор. Процесът срещу Златанов в апелативния съд ще се гледа на 20 ноември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика