ГЕРБ: РБ да си избере един лидер, а премиерът да уволни всички хора на "шизофрениците" ДСБ

2733
ГЕРБ: РБ да си избере един лидер, а премиерът да уволни всички хора на "шизофрениците" ДСБ
Снимка: БГНЕС

Настояваме РБ да излъчи единна кандидатура и един лидер, който да носи отговорност за законодателната инициатива и гласуването. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на групата Цвета Караянчева по време на брифинг в парламента.

"Настояваме Радан Кънев и ДСБ един път завинаги да се определят опозиция ли са или са част от управляващите", каза още Караянчева.

„Време е тази политическа шизофрения да бъде прекратена“, категорична бе тя. „Настояваме РБ да излъчи единна кандидатура и един лидер, който да носи отговорност за законодателната инициатива и гласуването“, каза още Цвета Караянчева.

Настояваме премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни докога опозицонерите Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта, заяви още Караянчева, цитирана от Фокус.

„ПГ на ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание. Парламентарната група ще иска от него да ни обясни докога опозиционерите на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. Ще питаме премиера докога ще търпи техните лъжи“, заяви Караянчева.

По думите ѝ ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове от държавата хората на Радан Кънев и ДСБ.

„ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпартийци“, категорична е Караянчева.

Тя настоя прокуратурата да провери всички скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление, изнесени в медиите. По думите ѝ списъкът с назначения на ДСБ е много дълъг.

АБВ: Скоро реформаторите ще имат по един министър на всеки депутат

Скоро Реформаторският блок ще има по един министър на всеки депутат. Това заяви заместник-председателят на АБВ Румен Петков по повод з...

Настояваме пред премиера да бъде проверен договорът за адвокатски услуги между кантората на Радан Кънев и дружество "Терем", допълни тя. По думите на Караянчева договорът, сключен с дружество „Терем“, е на стойност 2000 лв. на месец. „Информацията, с която разполагаме е, че за 2015 г. тази адвокатска кантора е получила 20 000 лева, въпреки че дружеството има отделен юридически отдел“, каза тя.

Настояваме прокуратурата да провери всички обществени поръчки в Министерството на отбраната, каза още Караянчева.

На въпрос дали иска оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов и на този на отбраната Николай Ненчев, тя отговори: „Ще изслушаме позицията на министър-председателя г-н Борисов, затова и днес правим тази декларация. Когато има възможност, го каним в ПГ на ГЕРБ, за да зададем тези въпроси“. Тя подчерта, че ГЕРБ като ПГ искат да изслушат първо премиера.

Цвета Караянчева отбеляза, че в това няма ултимативен тон. "Това е част от истината, която казваме днес тук и сега. Искаме като законодателна власт и като парламентарна република да чуем какво ще ни каже премиерът и след това ще вземем своето решение дали да поискаме оставки на определени лица. Знаете, че на определени места са посочвани хора лично от Радан Кънев и тези хора, след като не са в управлението - така заявява самият г-н Кънев и ДСБ, трябва да поемат отговорността и да напуснат облагите и постовете, които заемат", каза тя.

Караянчева уточни, че нямат проблем с останалите партии от РБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика