ГЕРБ се регистрира в ЦИК още в първия възможен ден

16220
ГЕРБ се регистрира в ЦИК още в първия възможен ден
Снимка: БГНЕС

Днес е първият ден, в който партиите могат да се регистрират за предстоящите евроизбори в Централната избирателна комисия. Това вече сториха от ГЕРБ, съобщава БГНЕС.

Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов заяви, че от ГЕРБ са внесли 9999 подписа, защото това е било изискването по електронния носител, който е трябвало да внесат. А общият брой подписи от всички структури на политическата формация е 38 200.

От 2007 г. насам всяко едно регистриране, което е правила ПП ГЕРБ за участие на избори винаги е било без забележка, защото имаме доста подготвени кадри, които участват активно в изпълнението на законовите норми, които са за внасянето на документи в ЦИК. Документите ни бяха внесени без забележка, похвали се дясната ръка на Борисов.

За това дали очаква затруднения в работата на ЦИК Цветанов каза, че въпреки нелогичния срок за приемането на новия Изборен кодекс, той смята, че ЦИК ще положи максимални усилия, за да не забави нормалния ритъм за нормалното провеждане на европейските избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че фактът, че днес те регистрират партията си и вече има указания от ЦИК означава, че комисията наваксва изоставането си. Той изрази надежда, че няма да има проблеми за структурирането на общинските избирателни комисии по места.

Заедно с него в ЦИК беше и водачът на листата на ГЕРБ за изборите Томислав Дончев.

ГЕРБ ще се регистрира първа в ЦИК за изборите

Започва регистрацията на партиите и коалициите, които искат да премерят сили на изборите за европейски депутати. От 9 часа тази сутрин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика