ГЕРБ внася нов вот на недоверие - този път заради енергетиката

18310
ГЕРБ внася нов вот на недоверие - този път заради енергетиката
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски заради политиката в областта на енергетиката, предаде Агенция "Фокус". Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това е четвърти вот на недоверие срещу кабинета Орешарски, който внася ГЕРБ.

"Ще внесем вот на недоверие в сектор "Енергетика" заради проваления проект "Южен поток" от некомпетентността на Драгомир Стойнев главно - от това, че излъгаха обществото и правихме референдум за АЕЦ "Белене"; от това, че фалират основните ни енергийни компании; от това, че предизборно задържат цената на тока", аргументира се Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път повтори, че от Министерство на енергетиката са отказали да дадат на техни депутати справка за състоянието и дълговете на НЕК. "Не ни дават финансовите отчети, а дочувам, че са пред фалит", коментира той.

"Една година обявиха около 10 пъти, че започват строителство - не беше януари, не беше февруари, не беше март, а сега остана за юни. Защо?", попита той по отношение на проекта "Южен поток". Борисов посочи, че управляващите не искат да приложат европейското законодателство по отношение на проекта, а причина за това е фактът, че ако го приложат, по тръбата ще може да тече и български газ.

На 2 октомври миналата година народните представители отхвърлиха първия вот на недоверие към кабинета "Орешарски", внесен от Бойко Борисов и група депутати от ГЕРБ. Тогава 111 депутати бяха "против", 86 "за", 20 се въздържаха. Мотивът тогава беше за провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране.

Само осем дни по-късно депутатите от ГЕРБ внесоха втори вот. Този път заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите. На 17 октомври вотът беше отхвърлен.

Депутатите ще работят извънредно заради вот за недоверие

Заради внесения трети вот на недоверие от ГЕРБ, парламентът ще работи извънредно през следващата седмица. Извънредни заседания ще има ...

Трети вот на недоверие беше внесен заради политиката на кабинета в сектор "Сигурност". И този вот не мина. Гласуването беше на 12 февруари 2014 година. Със 116 гласа "против", 93 – "за" и 8 - "въздържали се" депутатите отхвърлиха вота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика