Хафъзов обвини Борисов в лъжа за Турция

3095
Хафъзов обвини Борисов в лъжа за Турция
Снимка: БГНЕС

Има и други политици, които имат не само антитурски настроения и изказвания, а и доста предложения, които засягат Република Турция. До този момент не сме видели Турция да ограничава някой български политик.

Това каза пред журналисти независимият народен представител Хюсеин Хафъзов във връзка с информацията, че депутата Делян Пеевски и почетния председател на ДПС Ахмед Доган имат забрана да посещават Турция, предаде „Фокус”.

Доган и Пеевски имат забрана да влизат в Турция

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски имат забрана за влизане в Турция. Новината съобщи днес турският всек...

„Не съм специалист по външна политика и не мога да кажа дали има сериозни причини и поводи Турция да постъпи по този начин. Трябва да разполагам с информация, с която не разполагам. Възможно е партньорските служби да имат информация повече от тази, която ние притежаваме или ако някой в България притежава, но прикрива”, каза Хюсеин Хафъзов.

„Нека премиерът още веднъж да застане пред камерите и да потвърди кои турски държавници му са се обаждали, защото имаше информация, че президентът е звънял, до колкото аз знам такова нещо няма. Ако е звънял турският премиер, нека отново да каже с точност какво е искано или какво му е казано в този телефонен разговор, защото ми се струва, че ще стане сериозен дипломатически скандал, ако си позволи още веднъж да говори неистини. Имам информация, че това, което българският премиер изнася като информация, не е напълно достоверно", заяви Хафъзов.

На въпроса дали лично общува с турския посланик, той отговори: „Не. Имам информация, че разговора, който е проведен между българския и турския премиер, не е в този контекст, който беше изнесен”.

„Това е въпрос към господин премиера, да изясни дали е имало натиск върху него да подкрепя Лютви Местан. Питайте го дали това е вярно”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com