Хафъзов: Следващата седмица Лютви Местан ще обяви новата си партия

3100
Хафъзов: Следващата седмица Лютви Местан ще обяви новата си партия
Снимка: БГНЕС

Ще учредим нова партия в България и тя ще бъде регистрирана в българския съд.

Това каза това каза пред журналисти независимият народен представител Хюсеин Хафъзов, който последва Лютви Местан след изключването му от ДПС, по повод на излязлата информация в турска медия, че бившият лидер на ДПС подготвя учредяването на нова партия в България.

„Некоректно са били предадени неговите думи. Той е обявил създаването на новата партия с думите, че се учредява нова политическа формация, но не е споменал турска партия. Това е интерпретация на ваши колеги, които най-вероятно по сходство и некоректно споменават ДПС като турска партия. Тези, които се отделихме от ДПС, обявени като политици, които ще създават нова формация, вероятно турска партия”, посочи Хафъзов.

Риза: Имаше много опити да се разбие целостта на ДПС, но неуспешно

Имаше много опити да се разбие целостта на ДПС, не бяха успешни и сега не очаквам да има някакъв успех. Всеки има право да създава парт...

„Доколкото си спомням, някои от тези публикации, както в турски, така и в български превод, отново некоректно се обявяваше, че аз съм бил заедно с колегите си в Турция. От началото на годината аз не съм пътувал в Турция, така че неточностите в информацията не са една или две”, допълни той.

Новата партия, която ще учредим, ще бъде българска национална и либерално-демократична, която ще защитава правата на малцинствата и в същото време ще води национална политика, заяви Хафъзов.

Той упрекна турските автори в некоректност и подчерта, че партията ще бъде българска и съобщения за това ще направи другата седмица, в понеделник или вторник, Лютви Местан.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика