Хората от "списъка на Василев" отричат да са му слугували

7891
Хората от "списъка на Василев" отричат да са му слугували
Снимка: БГНЕС

Срещал съм се с всички банкери – с някои в моя кабинет, когато бях председател на Бюджетната комисия, с някои в техните кабинети, с някои в БНБ. Г-н Василев го познавам от много години. Нямам сметки в КТБ, членовете на моето семейство нямат такива сметки. Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев в коментар за пуснатите уж от банкера Цветан Василев списъци с хора, идвали за "благословия" при него. Василев отрече да е разпространил съобщението със списъците.

Не съм се засичал и не съм говорил с Иван Костов в кабинета на Василев. Ние с г-н Костов не си говорим от 2000 година. Не виждам проблем да се говори на пазарни теми. Разликата между мое посещение в КТБ и такова на Костов е огромна – аз нямам сметки там, членове на моето семейство нямат такива там, представяте ли си, ако имах, добави Цонев пред Нова телевизия. Според него целта на пуснатите вчера списъци е той и други хора да бъдат пришити към нелоялни практики. Цветан Василев нанесе най-тежкия удар на българската финансова система и аз няма да се уморя да го повтарям и да се боря той да си понесе отговорността, с патос завърши известният с прякора си Данчо Ментата народен представител.

Хампарцумян: Василев да се яви, да каже и да излезе целия в бяло

Работа на г-н Василев е като Георги Димитров пред Лайпцигския съд - да се яви, да каже, лошите да получат наказания и той да излезе цел...

Аз с Цветан Василев се познавам от 16-17 години. Били сме по сватби, кръщенета, не само в кабинета му. Нямам сметки в КТБ – като падне банковата тайна, ще се види. Често се ходи при някои хора, за да се реши личен проблем на някого – примерно някой търси работа, обясни Красимир Каракачанов за своите срещи с Цветан Василев.

Много пъти съм казвал, че г-н Василев е помагал на Федерацията по мотоциклетизъм. Естествено, не съм говорил само по тази тема с него, но не съм предател, накратко коментира и Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика