Хвърлящите домати по депутатите: Репресират ни, въпреки решението на съда

3957
Хвърлящите домати по депутатите: Репресират ни, въпреки решението на съда
Снимка: Actualno.com

Аз съм опетнител и осквернител, докато Николай Колев-Босия и Кирил Чуканов са хулигани – поне според обвинението на властите. Това заяви известният от протестите срещу кабинета „Орешарски” Манол Глишев пред Нова телевизия.

Не се чувстваме по никакъв начин като хулигани – има и две съдебни решения, които оправдават и позволяват протест с домати. Повдигнатите ни обвинения са опит за политическа репресия, явно прокуратурата желае да отнеме гражданското право на протест, заяви Кирил Чуканов.

Уцелен с домат депутат: Очаквам тези да изгорят българското знаме

Удариха ме по ръкава с един домат, а после ме целиха с яйце, но удариха един от полицаите, които ме обградиха, за да ме защитят. Това р...

Мятането на развалена храна е форма на окарикатуряване на политиците и е много известно в западните държави. Искахме да подкрепим Николай Колев, за да покажем, че гражданите не трябва да се страхуват да протестират, подчерта Глишев.

Николай Колев напомни и защо протестира – заради продажбата на шофьорски книжки. Осем месеца писах сигнали до всички – прокуратура, президент, ДАНС, МВР. Отговор не получих от никого. Росен Плевнелиев като държавен глава трябваше да се намеси, а не го прави – значи или няма капацитет, или няма достатъчно интелигентност, каза Колев. Глишев обаче заяви, че не иска оставката на Плевнелиев, защото има малко по-други причини да замеря депутатите – съдебната реформа и Закона за НСО. Законът за НСО защитава престъпници като Ахмед Доган и Пламен Орешарски, вярва Глишев. И добави, че всеки може да намери пропуски в нещо, от което се страхува.

Преди 10-ти ноември ме арестуваха 730 пъти, а за последните три години – 7 пъти, разказа Колев. А на въпрос каква е следващата стъпка, Босия заяви, че ще отиде в Брюксел, на среща с комисаря по вътрешна сигурност Димитрис Аврамопулос. Ще му дам един куфар с документи в подкрепа на твърденията си, подчерта Босия.

За финал Чуканов призова всички граждани на протест в 15:00 часа в градинката на „Св. Седмочисленици” – срещу полицейското насилие и безнаказаността на МВР. Изливат се над 1 млрд. лева годишно в „този инструмент за политически поръчки”, каза Чуканов по адрес на МВР. Не може един главен прокурор, вместо да хване престъпниците, да гони тези, които се борят за разобличаването им, завърши Колев, който счита, че е комунистически уклон наличието на главен прокурор в системата без главен адвокат.

Залп от домати пред парламента, Симеонов се спаси*

Водени от Николай Колев-Босия, няколко души причакват народни представители пред служебния вход на парламента и ги обстрелват с домати....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика