И ГЕРБ напуска Народното събрание, кворум отново не се събра

28816
И ГЕРБ напуска Народното събрание, кворум отново не се събра
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ напуска парламента и няма да участва в работата на Народното събрание, докато не бъде внесена оставката на кабинета на Пламен Орешарски. Това каза пред медиите в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Той не спря дотук с критиките: „Излъгаха” е точната дума, защото при консултациите при президента ясно и точно се разбрахме, че всички подкрепяме предложенията на БНБ. Те гласували „въздържали се” на комисия. Сиреч и тук се правят на интересни. Второ, гласувахме и казахме, че никой нищо няма да говори за банките. Те всеки ден ни атакуват”.

Борисов: Борим се за максимална избирателна активност, за да не се налага ГЕРБ да прави коалиция

ГЕРБ ще прави това, което кажа аз. Как по-ясно да го кажа? Цветанов казал... идете и го питайте какво е казал. Аз ви казвам, че се бори...

Взето е решение, че ПГ на ГЕРБ няма да продължава да участва в пленарни заседания и заседания на комисии, в която не се изпълняват поетите ангажименти от страна на останалите парламентарно представени партии. Това заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева пред журналисти в парламента. Тя обясни, че говори за ангажименти, поети от партийни лидери на консултациите при президента в неделя.

Междувременно стана ясно, че парламентът няма да заседава днес поради липса на кворум. След обявената 30-минутна почивка в пленарна зала се регистрираха 106 народни представители. В зала не присъстваха представителите на ПГ на ГЕРБ и ПГ на „Атака”.

Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова заяви: „Очевидно важните закони, включени в програмата, макар и консенсусни, няма да бъдат приети”. Следващото заседание на парламента е утре от 9.00 часа.

Напускаме Народното събрание до 5 август. С тези думи лидерът на "Атака" Волен Сидеров шокира събралите се журналисти на извънреден брифинг на националистите в парламента във вторник.

ГЕРБ гневни, че БСП ги нарекли "ненужни" за кворума

Недопустимо е за пореден път толерантността, която ГЕРБ проявява и персонално чрез Бойко Борисов, да служи за заявления от типа на &bdq...

"Не виждам защо да продължаваме да влизаме на заседания, като няма какво повече да се реши и да се прави в него (бел. ред. - Народното събрание). В момента се прави тайно съвещание между БСП, ГЕРБ и ДПС при парламентарния шеф Михаил Миков. Какво се обсъжда, дали в момента не подреждат някаква формула за някакъв кабинет", попита Сидеров.

Лидерът на "Атака" призна, че и неговата партия е била уведомена за този председателски съвет, но не виждал смисъл да участва в него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика