И КНСБ скочи на Петър Москов

23391
И КНСБ скочи на Петър Москов
Снимка: БГНЕС

От КНСБ настояват за оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов заради предложения за промени в Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ. Това съобщиха от пресцентъра на синдиката.

От там обясняват, че с предвижданите промени предвиждани промени здравноосигурените хора ще бъдат "дарени" с правото да заплащат за медицинска помощ.

Реформаторският блок застана зад Петър Москов

Реформаторският блок /РБ/ застава категорично зад д-р Петър Москов, целия му екип и здравната реформа, заяви в кулоарите на парламента ...

Постановлението, което е подготвеното от министър Петър Москов, е в движение по законодателната пътека, като намеренията са при първа възможност то да бъде внесено за обсъждане и приемане в МС, пише в съобщението.

КНСБ възприема тези предложения не само като скандални, но като форма на склоняване към отказ от ползване на права, възможен рекет и опряно на правни норми изнудване на здравноосигурените лица с цел да се гарантират приходите на лечебните заведения.

Опитите на председателя на Федерацията на синдикатите в здравеопазването и вицепрезидент на КНСБ д-р Иван Кокалов, така и на президента на КНСБ Пламен Димитров да влязат в контакт с министър Москов (както по този, така и по други въпроси в сферата на здравеопазването) са безрезултатни, тъй като министърът на здравеопазването отказва да проведе срещи с тях, оплакват от се синдиката.

На фона на тази ситуация КНСБ заявява, че няма да допусне подобни опити за орязване на права на здравноосигурени лица. С нарочно писмо до заместник министър-председателя, министър на труда и социалната политика и председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество Ивайло Калфин, организацията настоява за незабавно свикване на НСТС, тъй като предлаганите с проекто-постановлението промени са от периметъра на тристранното сътрудничество.

Местан: Не се отказваме от вота на недоверие заради Москов

Няма да се откажем от идеята за вот на недоверие .Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинг в Народното събрание, предаде &bdquo...

КНСБ предупреждава, че ако тези промени станат факт, без да се вземе становище от НСТС, ще сезира Върховния административен съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика