И Станишев защити замесената в скандал с европари Дивизиева

22687
И Станишев защити замесената в скандал с европари Дивизиева
Снимка: БГНЕС

Това, че Мария Дивизиева е началник на премиерския кабинет, е голям комплимент за правителството на Пламен Орешарски. Бих искал да има много повече хора в българската държавна администрация като нея, защото тогава нашата държавна администрация щеше да е много по-близо до това, което хората очакват. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред БТВ.

Припомняме, че името на Дивизиева, която е бивш зам.-министър на държавната администрация по времето на Тройната коалиция, бе замесено в скандала с измами по европроект, заради който шефът на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов получи 4 обвинения. Според прокуратурата Дивизиева е съветвала Пенгезов и шефа на военно-апелативния съд в столицата как да заобиколят закона за обществените поръчки и да дадат сумата на определени IT специалисти без да изпълнят обществена поръчка.

Станишев: Защо Пеевски да не е евродепутат, след като Борисов беше премиер

ДПС по никакъв начин не са реагирали на моите думи от вчера. Не подготвям нова политика след европейските избори. Това заяви пред БНТ л...

Председателят на БСП опроверга слуховете за предстоящи промени в кабинета. По думите му спряганата за отстраняване д-р Таня Андреева е „компетентен министър, много сърцат човек, много я боли за здравеопазването” и след изборите тя ще трябва да представи цялостен проект за реформа в сектора.

Лидерът на левицата коментира, че най-тежкият момент от мандата на правителството за него лично е била обсадата на парламента с емблематичния бял автобус. „Изпитвах реален страх дали тези хора – имаше министри, синдикалисти и депутати, няма да бъдат пребити”, сподели Станишев. Той беше категоричен, че никога не е мислел за подаване на оставка.

Сергей Станишев заяви, че Коалиция за България ще се бори за това да стане първа политическа сила на изборите за евродепутати. Той изрази увереност, че вотът няма да доведе до следващ – предсрочен, за български парламент.

Станишев обясни с важността на вота и своето заставане начело на евролистата на КБ. „Има състезание между две виждания за България и Европа”, каза соцлидерът и подчерта, че всички партии, освен БСП и ГЕРБ са периферни.

1 май и трудът са изключително важни за човешкото достойнство, смята Станишев

1 май е празникът на хората, на труда по целия свят. Днес в цяла Европа хора излизат по улиците за да кажат, че първи май и трудът са и...

Лидерът на БСП заяви, че сегашното управление може да не е базирано на коалиционно споразумение, но има твърда основа – програмата на правителството (в която влизали повечето предизборни обещания на КБ). Според Станишев, левицата и „Атака” имат фундаментални идейни различия, но депутатите от партията на Волен Сидеров участват в работата на парламента, което им е работа.

По отношение на спораната кандидатура на Делян Пеевски за евродепутат, лидерът на БСП посочи, че електоратът на ДПС ще реши дали бившият медиен магнат и шеф на ДАНС е достоен за мястото. Станишев посочи, че Пеевски притежава нужната квалификация, за да бъде евродепутат и запита дали е било така със Слави Бинев или Меглена Кунева.

„Само някой, който не разбира нищо от управлението на държавата, може да каже, че Доган управлява България”, видимо раздразнен Станишев отговори на въпрос за ролята на почетния председател на ДПС в политическия живот у нас.

 

Станишев: Защо Пеевски да не е евродепутат, след като Борисов беше премиер

ДПС по никакъв начин не са реагирали на моите думи от вчера. Не подготвям нова политика след европейските избори. Това заяви пред БНТ л...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика