Иди ми, дойди ми - Даниел Георгиев си остава в ГЕРБ, но благодари и на ББЦ

24726
Иди ми, дойди ми - Даниел Георгиев си остава в ГЕРБ, но благодари и на ББЦ
Снимка: БГНЕС

От месеци насам срещу мен тече медийна атака – за напускането ми на ГЕРБ. Това каза депутатът Дание Георгиев.

Вчера, 20 май, той подаде заявление за напускане на ГЕРБ, както и заявление за оставане. След това Даниел Георгиев се появи на мероприятие на „България без цензура” в Бургас. Обяснението му беше, че е искал да стисне ръката на лидера на ББЦ Николай Бареков.

Бареков пропищя за натиск, кълне се, че вече бил трети и всичко друго ще е манипулация

След като вчера лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви, че кани още един депутат на ГЕРБ да дойде при него, при това б...

На въпрос каква е логиката да даде хем заявление за напускане, хем за оставане, Георгиев каза, че така показвал, че не го е страх и че следва убежденията си. Не стана ясно дали е подал заявленията заедно или в рамките на няколко часа.

Не съм бит, не съм заплашван – информацията от „България без цензура” е несериозна, каза той. Не мога да си обясня с какво толкова съм важен. Пари да напусна ГЕРБ не са ми предлагали – никоя партия не разполага с толкова пари, че да ме купи, категоричен беше той. По Нова телевизия показаха как Бареков приветства Даниел Георгиев на мероприятието си с думите: „Посрещнете един честен гражданин” и го нарича с малко име – Дани.

Отговорът на Георгиев беше, че Бареков му се обадил след информацията за двете заявления. Причината – да си стиснели ръцете, защото медиите два дни се занимавали с двамата. На въпрос защо се качва на сцената на ББЦ, след като Бареков тръби как иска да вкара Борисов в затвора, Георгиев се оправда, че просто изяснявал нещата.

Георгиев каза и защо прякорът му е Малката тухла, а на баща му – Голямата тухла. Причината – баща му е ръководил дълги години предприятие за производство на тухли.

Отцепникът от ГЕРБ Даниел Георгиев оттегли заявлението си за напускане

Депутатът от ГЕРБ Даниел Георгиев, за който вчера бе съобщено, че напуска парламентарната си група, е оттеглил заявлението си и остав...

Кой е Даниел Георгиев

Даниел Георгиев е син на кмета на Ботевград Георги Георгиев. По времето на управлението на Бойко Борисов Даниел беше проверяван от НАП заради сигнал за липса на декларация на имотно състояние. При встъпителната си декларация като народен представител той беше пропуснал да декларира 16 бивши общински имота, които е купил на занижени цени.

По думите на Георгиев ставало въпрос за „100 метра ливада”. НАП направи проверка за периода 2006 – 2011 година на имотното състояние на народния представител – имоти, автомобили, покупки, плащания. След проверката приходната агенция каза, че няма несъответствия между имущество и доходи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика