Инициативен комитет иска референдум за партийните субсидии

19518
Инициативен комитет иска референдум за партийните субсидии
Снимка: БГНЕС

Думичката "референдум" напоследък става все по-модерна в българското общество. Последната инициатива в тази насока е на комитет, който иска да се проведе референдум за партийните субсидии в България.

„Има подмяна на понятието субсидии. Субсидия е подпомагане, а в нашия случай имаме въвеждане чрез закон на държавно финансиране на партии. И то не на политическата дейност, колкото на издръжката на техните партийни бюрокрации”. Така смята председателят на инициативния комитет за референдум за партийните субсидии Георги Василев.

ДБГ започна е-рефередум с 6 въпроса

"Движение България на гражданите" започна от днес на Фейсбук страницата си е-референдум с 6 въпроса, който има за цел да покаже готовно...

Според сега действащото законодателство партиите получават по 12 лева за всеки глас, който са събрали на последните парламентарни избори.

„До момента сме събрали над 14 000 подписа и продължаваме с пълна сила. Въпросът трябва да се постави от гледна точка на това дали въобще имаме нужда от такова сериозно финансиране на партиите. Знаем, че партията е обединение на хора, които се обединяват от обща идеология, съмишленици, които имат обща визия за развитие на обществото, а в същото време виждаме пред нас едни огромни мастодонти, които са една сбирщина от платени апаратчици. Де факто, субсидията позволява на тези струсктури да се самопроизвеждат и да стоят на едно и също място отгоре в обществото”, поясни в студиото на Нова телевизия Владимир Георгиев, член на инициативния комитет за референдум за партийните субсидии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com