Иновация – НС актуализира Бюджет 2015 в рамките на Бюджет 2016

5440
Иновация – НС актуализира Бюджет 2015 в рамките на Бюджет 2016
Снимка: БГНЕС

Неизползвана досега практика - актуализация на бюджета за текущата година с проекта на бюджет за следващата, беше подкрепена от депутатите по време на второ четене на държавния бюджет за догодина.

Против предложената актуализация се обявиха от БСП. Основните аргументи бяха в посока как управляващите цяла година са говорили как вдигат приходите, а сега искат още бюджетен дефицит. По принцип данните на управляващите сочат 2 млрд. лева повече събрани приходи.

Парламентът изпълни обещаното - няма рязане на привилегии в МВР

Точно както беше обещано, параграфи 9 и 10 от Преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет за догодина бяха отм...

Бившият министър на икономическото развитие в кабинета на Жан Виденов - Румен Гечев, каза, че от увеличената разходна част в размер на 880 млн. лева, около 400 млн. лева се налагат заради липсата на реформа в Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи. Той допълни, че по този начин се налага данъкоплатците да плащат заради "некадърността на министрите".  

За Георги Търновалийски подходът при изработването на бюджета за 2016 година също подсказва, че ще има нужда от актуализация на финансовата рамка.

Йордан Цонев от ДПС беше категоричен, че актуализацията се налага от липсата на реформи. "Правителството не успява да мобилизира реформаторския дух", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика