Интересни решения за заместник-министри на икономиката и отбраната

31023
Интересни решения за заместник-министри на икономиката и отбраната
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

Първото назначение на новия министър на икономиката Божидар Лукарски е политическо. Негов заместник е Любен Петров - бившият кмет на район Витоша. В момента той работи като свободен консултант, но е зам.-председател на СДС. Лукарски пък е председател на партията.

Другият зам.-министър е Даниела Везиева, която досега е ръководела отдел в регионалния инспекторат по образованието в Русе. Иначе и двамата имат икономическо образование за разлика от шефа си, който предизвика смут с липсата на подготовка да заема поста.

Вторият ешелон на властта се оформя

Премиерът Бойко Борисов издаде заповеди за назначаване на още 15 заместник-министри. Това се случва по предложение на ресорните министр...

Интересно е и назначението на Орхан Исмаилов, дългогодишен кадър на Движението за права и свободи, за заместник-министър на отбраната.

Едва 24-годишен, през 2003 г., Исмаилов е назначен за заместник-председател на Комисията за сигурността на информацията. Тогава правителството на НДСВ и ДПС закри Комисията по досиетата, ръководена от днешния депутат от ГЕРБ Методи Андреев и на нейно място създаде Комисията, в която Исмаилов прекарва четири години. Методи Андреев остро протестираше срещу решението на правителството на Симеон Сакскобургготски за закриване на ръководената от него комисия. Сега Андреев е депутат от ГЕРБ.

В периода 2007-2012 г., Орхан Исмаилов е заместник-председател на създадената от Тройната коалиция Комисия по разкриване архивите на бившата Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Българската армия. В последните две години Исмаилов е избран за втори мандат като член на Комисията. На предсрочните парламентарни избори на 5 октомври 2014 г. Орхан Исмаилов е водач на листата на Реформаторския блок в Търговище, но не успява да стане депутат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика