"Историческо постижение": Пеевски официално е собственик на медия

10961
"Историческо постижение": Пеевски официално е собственик на медия
Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски за първи път е официално собственик на медии. Майката на депутата от ДПС Ирена Кръстева е прехвърлила на сина си половината акции от фирмата "Балканска медийна компания" ЕАД. Това сочи справка в Търговския регистър, съобщи clubz.bg.

Капиталът на дружеството е разпределен в 1000 акции с номинал от 50 лв., 500 от които се прехвърлят на Пеевски.

Има ли необявена пред обществото промяна в собствеността на "Булгартабак"?

От януари 2015 година насам има промяна в собствеността на „Булгартабак”. Това твърди в свой материал сайтът за разследваща...

"Балканска медийна компания" е собственик на "Нова българска медийна група холдинг" - собственикът на всекидневниците "Телеграф" и "Монитор", на седмичника "Политика днес", на спортния всекидневник "Меридиан мач", както и на регионалния вестник "Борба".

Освен това "Нова българска медийна група холдинг" ЕАД, е подала заявление пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за получаване на разрешение за покупката на "Елит Медиа Груп" ЕООД, която е собственик на ТВ канала "Канал 3", показва регистърът на ведомството.

От становището на КЗК е видно, че не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово-географските пазари в страната, защото "заради характера на извършваната от двете дружества дейности липсват хоризонтални и вертикални ефекти, както и липса на отношения на свързани пазари".

"Нова българска медийна група холдинг" има участие в дружества и издателска дейност, а "Елит Медиа България" е с основен предмет на дейност производство и разпространение на телевизионни продукти", обясняват експертите на ведомството.

Жената до Бареков: Той бе най-големият проблем на статуквото

Бареков бе най-големият проблем на статуквото. На Бойко Борисов, на целия ГЕРБ, на половината журналисти. Той плати цената за това, че...

В 7-дневен срок заинтересованите страни могат да изразят своето становище върху обединението и очакваното от тях въздействие върху ефективната конкуренция в страната.

Припомняме, че на 11 април миналата година беше съобщено, че Кръстева продава "Телеграф", „Монитор”, „Политика днес”, както и спортният всекидневник „Меридиан мач” плюс регионалния „Борба” на ирландското дружество Media Maker Limited. Оказа се, че тази ирландска компания е регистрирана три дни преди сделката и оттам насетне не се чу повече и дума за развитие на продажбата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика