Иван Данов се оплаква: Откраднали са ми помощите за безработица от Франция

28450
Иван Данов се оплаква: Откраднали са ми помощите за безработица от Франция
Снимка: БГНЕС

През 2004 и 2005 г. сегашният министър на инвестиционното проектиране Иван Данов е получавал суми от френската социална система по банкова сметка. Същата банкова сметка, парите от която не са теглени оттогава, всеки месец е източвана в продължение почти на година - през 2013 г. Това обясни самият Данов, предаде БГНЕС.

Януари 2014 г. банката ми върна парите, но само за този месец, посочи Данов. Той е депозирал жалба пред прокуратурата на Париж преди няколко месеца за източване на сметката му.

99 години за концесиите иска министър Иван Данов

99 години, вместо 35 – това е предложението за срока на концесиите, което дава министърът на инвестиционното проектиране Иван Дан...

За парите, получени от министъра на инвестиционното проектиране от френската социална система, стана ясно в края на август миналата година. Тогава "Биволъ" разкри, че Данов е прибирал обезщетение за безработица от Франция, докато е работил като преподавател в УАСГ.

Заедно с Данов на въпроси отговаряха Реми Тюо, префект на криминалната полиция на Париж и генерален директор на Сивипол и Жерар Зерби, дивизионен комисар, ръководен служител в Сивипол.

Френските служители обясниха на свой ред, че Данов засега не е обект на разследване или преследване, а само като вносител на жалба за неща, засягащи негови лични проблеми - кражба на кореспонденция и източване на негова лична сметка, заяви Реми Тюо. Разследването не е приключило все още и на този етап не трябва да се разпространяват данни за това, отбелязаха експертите.

Тук работят френски фирми и те имат нужда да им се предостави съвет и одит в областта на сигурността, не сме тук да учим някого на нещо, поясни Жерар Зерби.

Сивипол е дружество за консултантски услуги, в което френската държава притежава 40% от акциите. То е свързано с френското МВР и е натоварено да изнася в чужбина ноу-хау-тона френското министерство на вътрешните работи в областта на сигурността. България работи със Сивипол от 2005 г. по различни проекти.

Данов: Склонен съм да удължа срока за деклариране на незаконен строеж

Възможно е срокът за деклариране в общините на незаконен строеж да бъде удължен с една година. Това заяви министърът на инвестиционното...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика