Изборна манипулация - истина или не?

12978
Изборна манипулация - истина или не?

Изборна манипулация – с тази сензация ТВ7 взриви ефира днес. Според репортаж на телевизията ДАНС и прокуратурата са разбили печатницата „Мултипринт” в Костинброд и са иззели десет палет по 35 хил. бюлетини, за които се смята, че са фалшиви.

В интервю за ТВ7 шефът на печатницата Йордан Бончев, който е общински съветник в Костинброд, заяви, че няма такова нещо и че става въпрос за технологичен брак. Той каза, че от 8 май нататък не са изнасяни бюлетини има 350 бракувани бюлетини.

Ден за размисъл е днес

11 май е определен за Ден за размисъл преди провеждането на парламентарните избори на 12 май, неделя, съобщава БГНЕС. В Деня за разми...

В своя репортаж обаче ТВ7 и изпълнителният ѝ директор Николай Бареков, който води лично журналистическото разследване, твърди, че са хванати 350 хил. интегрални бюлетини, които са подготвени да бъдат пуснати като отбелязани за вот.

Пред „Дарик радио” неофициално служители на „Мултипринт” са коментирали, че още преди два дни са научили за проблеми с отпечатването на бюлетините. По думите им става въпрос за грешно отпечатване на името на един от градовете.

По закон през днешния ден нито една медия не трябва да публива каквато и да е информация за избори, агитация или да коментират с имена на партии развитието на политически процеси.

Официална позиция от прокуратурата, ДАНС, МВР или ЦИК до момента няма.

Обратното броене започна

10,  11, 12 май – петък, събота, неделя. Моментът наближава.  Момент на избор и на отговорност. Мислите се блъскат трес...

Веднага след репортажа, който изпълнителният директор на ТВ7 проведе, разгневени хора му се нахвърлиха и той едвам се отърва от саморазправа, като избяга със служебния си автомобил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика