Избраха Алиосман Имамов за зам.-председател на Народното събрание

32883
Избраха Алиосман Имамов за зам.-председател на Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Депутатите избраха Алиосман Имамов за заместник-председател на Народното събрание, предаде „Фокус”. „За” гласуваха 114 народни представители, „против” – 103, а 6 се въздържаха. Имамов е предложение на лидера на ДПС Лютви Местан.

Мястото на заместник-председател на Народното събрание беше освободено от Христо Бисеров, който напусна парламента по свое желание. Около напускането на Бисеров се заформи скандал, като имаше сведения, че данни за негови злоупотреби са били подадени от чуждестранни служби за разузнаване. И до момента не се знае къде се намира Бисеров сега, макар да има предположения, че се укрива в Италия или Гърция.

Окупацията на Софийския унивеситет спира на 13 ноември?

Ще свалим окупацията на Ректората на Софийския университет от утре. Това заяви пред Дарик радио студентът от Историческия факултет на С...

Междувременно пък Четин Казак, който бе другият депутат, спряган за поста на Бисеров, бе обявен за новия председател на Комисията по правни въпроси към Народното събрание (също позиция, заемана доскоро от Бисеров). В гласуването за избора на Казак гласуваха 221 народни представители, от които 108 бяха „за”, 91 – „против”, а 13 се въздържаха. Казак беше освободен като член и зам.-председател на Комисията по отбрана.

Пред Народното събрание в момента има около 500 протестиращи студенти. Част от тях са от окупирания Ректорат на СУ, друга част пристигнаха от университети от страната. Протестиращите пеят възрожденски песни, като след края на всяка песен се чуват викове „Оставка” и „Тука ще стоим”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика