Изключиха Първанов от БСП

44120
Изключиха Първанов от БСП
Снимка: БГНЕС

Георги Първанов е изключен от БСП. Това е било решено на провеждащия се днес закрит пленум на социалистическата партия, предаде БГНЕС.

В началото на тази година той обяви, че ще подкрепи паралелна листа за евроизборите, които трябва да се проведат през май.

БСП ще си сътрудничи с турската партия СНР

За тясно сътрудничество са се договорили представители на БСП и на СНР – Народо-републиканската партия в Турция. Това съобщи Назм...

Освен лидера на АБВ са изключени още Румен Петков, Евгений Желев, кметът на Перник Росица Янакиева, както и Ивета Станкова - Петкова. Отстранен от партията е и Георги Близнашки.

Решението на пленума е и за отстраняване от БСП на членове на инициативния комитет на АБВ – Емил Константинов, Владимир Калчев, Бойка Арабаджиева и Людмил Веселинов за системно нарушаване на уставните норми изразяващо се в активна дейност в подкрепа на друга листа, нарушаване на единството и единодействието в партията и неизпълнението на колективно взетите решения.

Според ръководството на партията тези членове на партията са се самоизключили, а днес само това е констатирано. Не е справедливо, не е солидарно, не е партийно да застанеш срещу тези, които са те подкрепяли, избирали и са вярвал и в теб, особено ако се казваш Георги Първанов и заявяваш с патос „Партията е минало за мен. В момента работя за АБВ и това е бъдещето ми”. Това е записано в предложение от членовете на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП относно вече изключените членове на червената партия

БСП ще си сътрудничи с турската партия СНР

За тясно сътрудничество са се договорили представители на БСП и на СНР – Народо-републиканската партия в Турция. Това съобщи Назм...

Заместник-председателят на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов заяви на брифинг, че е приет проектът за партийното положение на членове на БСП след техни публични изяви и действия, свързани с подкрепа на други листи за представители в Европейския парламент.

„Вече категорично се потвърди, че с листата за евроизборите, различна от листата БСП, АБВ поставя ясна разделителна линия с кандидатите на партията. Няма европейска партия, която да позволява такава двойственост в позициите, действията и поведението на своите членове. Недопустимо и политически неморално е да членуваш в една партия, а да работиш за кандидатите на друга партия. Безпринципно е да застанеш срещу партията, която в драматично време отстоява идеите за социална, правова и демократична държава, срещу безскрупулността и цинизма на политическия ни противник. Не е справедливо, не е солидарно, не е партийно да застанеш срещу тези, които са те подкрепяли, избирали и са вярвал и в теб, особено ако се казваш Георги Първанов и заявяваш с патос „Партията е минало за мен. В момента работя за АБВ и това е бъдещето ми”, се казва в изявлението.

"Още по-несправедливо и неморално е да стоиш формално в редовете на БСП, и да не изпълняваш основните си задължения като партиен член – да работиш за изпълнение на партийната политика и партийните решения и за укрепване на организационно-политическото единство на партията, както и да участваш активно и да поддържаш партията и нейните кандидати в изборни кампании и други политически прояви. Нещо повече – какъв партиен член можеш да бъдеш, ако декларираш публично като Румен Петков „Аз съм член на БСП на свободна практика – ще работя за успеха на АБВ на евроизборите”. Затова БСП като уважаваща своето достойнство и своя авторитет партия не може да търпи в редовете си членове, които я хулят, отричат и компрометират”, е записано още в решението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика