Яне Янев атакува: С пари от КТБ Костов е вкарал Светослав Малинов в ЕП

25825
Яне Янев атакува: С пари от КТБ Костов е вкарал Светослав Малинов в ЕП
Снимка: БГНЕС

Само няколко часа преди да даде официална пресконференция във връзка с нови документи по сигнала за незаконно финансиране на „България без цензура” с пари от Корпоративна търговска банка, лидерът на РЗС Яне Янев включи в кюпа и Реформаторския блок.

Според Янев, който говори през агенция ПИК, с помощта на Иван Костов и пари от КТБ Светослав Малинов от Реформаторския блок е станал евродепутат. Драгалевският схемаджия пак си набута своето протеже в Европарламента, казва в прав текст Янев.

Прокуратурата работи по сигналите на Янев, Борисов и Бареков

Прокуратурата започна работа по сигналите на Николай Бареков, Бойко Борисов и Яне Янев, предаде БГНЕС. От държавното обвинение съобщих...

Яне Янев попита откога Костов си държи парите на депозит в КТБ – дали преди или след като се оттегли от председателския пост в КТБ. И добавя, че Иван Костов е искал да оглави Комисията за контрол на ДАНС в 41-вото Народно събрание, за да може чрез ДАНС да покровителства КТБ.

Припомняме, че „Капитал” пръв съобщи за два депозита на семейството на Иван Костов в КТБ – на съпругата му Елена и на една от дъщерите му Мина. Фирма „Анторна” ЕООД, на която Мина Костова е едноличен собственик и управител, сключва договор за консултантски услуги с „Афлик – България” ЕАД. „Афлик – България” ЕАД е регистрирана в София на ул.”Дебър” №17, където са адресите и на доста други, свързвани с КТБ фирми. На същия адрес е и офисът на КТБ в жк "Красно село", показа разследване на ПИК. Консултациите са били за „анализи и прогнози на управленските и законодателни процеси и икономическите кризи и рискове в страната”, а договорът е сключен на 02.09.2013 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика