Яне Янев: Лозан Панов прикрива какво се случва, за да може да се узурпират ключови съдилища

2252
Яне Янев: Лозан Панов прикрива какво се случва, за да може да се узурпират ключови съдилища
Снимка: БГНЕС

Лозан Панов в момента говори много остро и много политически, за да може да прикрие какво се случва в някои съдилища. Целта е определен кръг хора да узурпират ключови съдилища. Това каза в ефира на Нова телевизия съветникът на премиера Бойко Борисов и лидер на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев.

Янев говори за ключови съдилища в столицата, като заяви, че само Софийският апелативен съд не е узурпиран от този кръг, прикриван, по думите му, от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Яне Янев признал, че той е пратил SMS-а на Борисов

Лидерът на РЗС и бивш кандидат за кмет на община Сандански Яне Янев е човекът, изпратил SMS-а до премиера Бойко Борисов, заради който в...

Целта, според Янев, била Владимир Йорданов да оглави Апелативния съд. Той е бил шеф на Софийския градски съд (СГС), обясни съветникът на премиера.

Янев посочи, че съвсем скоро ще стане ясно, че целта не е реформа в съдебната система, а едни административни ръководители да се сменят с други.

На въпрос, че Янев е подкрепял Лозан Панов преди да стане председател на ВКС, съветникът не премиера обърна внимание, че това е било при автомобилната катастрофа, която е претърпял Панов. Според него тогава било нормално Панов да бъде успокоен.

Кой изпрати SMS-a?

Как си изпращаме SMS-ите не е важно, важно е какво се случва в съдебната система, каза Яне Янев, който отново отказа да каже кой е изпратил SMS-а, който Лозан Панов показа по време на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той повтори, че човекът, който му е изпратил SMS-а не е член на Съвета, а е служител от администрацията.

Костов си е влизал в тази банка, както си е влизал в Драгалевци вкъщи

Костов си е влизал в тази банка, както си е влизал в Драгалевци вкъщи. Това заяви в ефира на bTV лидерът на РЗС Яне Янев. Според него ...

Председателят на ВКС Лозан Панов показа миналата седмица пред членовете на ВСС и пред журналистите получено съобщение от номера на премиера Борисов, което гласи: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме" (Lozan Panov otnovo predlozi da Vi vikame vav VSS po zapisite za dvete kaki.) Ne go priehme.” SMS-ът е към Панов във връзка с дебатите във Висшия съдебен съвет по проверката срещу съдия Владимира Янева относно изтеклите записи, включващи имената на съдии и политически фигури, включително на Бойко Борисов. Те станаха известни като "Яневагейт". В записите се говори за търговия с влияние, кадруване и натиск от политическо равнище в съдебната система. 

Бойко Борисов заяви, че SMS-ът му е бил изпратен от негов съветник, а по-късно Яне Янев заяви, че това бил той.

Днес Янев отново заобиколи въпроса, а на него кой е изпратил съобщението. По думите му не трябва да се задълбочаваме в "граматическите детайли", когато гледаме, че съобщението е с обръщение "Ви".

Никой не прикривам. Бях длъжен след като министър-председателят в парламента каза, че негов съветник е изпратил SMS-а да кажа, че съм аз, заяви Янев.

"Кой на мен ми изпраща SMS-и си е лично моя работа", добави той. Той отрече да става дума за докладване, но загатна, че този SMS е бил от серия от съобщения.

С. Найденова: Премиерът потвърди, че SMS-ът е бил съзнателно препратен

Изпратеният SMS към председателя на Върховния Касационен съд (ВКС) показа неща, които не би трябвало да се случват. Това каза в ефира н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика