Янева и Ченалова са убедени, че службите са "бастион на ДПС"

4879
Янева и Ченалова са убедени, че службите са "бастион на ДПС"
Снимка: бгнес

Българските служби за сигурност са бастион на ДПС. Това казват и в това вярват съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова в поредния запис на разговорите им, пуснат от разследващия сайт „Биволъ“.

Според Янева, ако Бойко Борисов се осмели да прави истински реформи в службите, това означава конфликт с ДПС. Само преди няколко дни един от бивши силни кадри на ДПС – Касим Дал, подчерта изрично, че истинска реформа в службите няма.

Кънев защити Цацаров: Главният прокурор е изнудван от мафиотски синдикат

„Яневагейт” стана много сериозен скандал, откакто подсъдимата Румяна Ченалова започна да говори по медиите. Безспорно и сце...

Коментарът на двете е заради публичното изказване на Бойко Борисов в защита на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и бившия шеф на ДАНС Владимир Писанчев. Разговорът им е от 19 февруари тази година, а на 4 март бившият вътрешен министър Веселин Вучков подаде оставка, защото Светлозар Лазаров не беше свален от поста. Чак след оставката на Вучков, който изрично посочи, че се оттегля заради противоречие за реформата в службите с Борисов, на 6 март самият Лазаров подаде оставка. Интересен факт е, че на 14 февруари председателят на Комисията по вътрешни работи в парламента Атанас Атанасов директно заяви, че службите са използвани за "политически услуги на ДПС" и че "влиянието на ДПС в службите е непокътнато". По думите на Атанасов Борисов добре знаел това, но заради тежкото политическо и икономическо състояние на България лидерът на ГЕРБ не иска да открива нов фронт толкова скоро.

Разговорът относно ролята на ДПС излезе в момент, в който съдът оправда бившия зам.-председател на Движението Христо Бисеров. Бисеров беше оправдан на първа инстанция по три обвинения – за данъчно престъпление, за недекларирани валутни сделки и за невярна информация в декларацията си пред Сметната палата в качеството на лице на публична длъжност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com