Йовчев: Три пъти сме увеличили върнатите нелегални имигранти

13631
Йовчев: Три пъти сме увеличили върнатите нелегални имигранти
Снимка: БГНЕС

Ние бежанци не можем да връщаме, нямаме право – това са международните закони. Нелегални имигранти – може. Три пъти сме увеличили връщането на нелегални имигранти от страната. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев пред бТВ.

Определено има неща, които можем да свършим по-добре. Не съм доволен от сегашното състояние. Имаме сили и възможности да се справим, заяви министърът на вътрешните работи.

Темповете са добри и ще постигнем това, което искаме. Не може просто така да се връщат имигрантите. Докато не се произнесе Агенцията по бежанците за статута им, не може да бъдат изведени от страната. Има лица, които са без документи, не е установено откъде са, обясни той.

България има проблем с бежанците, но България овладя кризата. Защо изпаднахме в тази ситуация – защото когато от години не е обръщано внимание, когато не са оборудвани местата, където да се установяват, тогава не може да се очаква изведнъж проблемът да бъде решен, посочи Йовчев.

Според него никой не можеше да бъде задържан без знанието на Цветанов при управлението на зам.-председателя на ГЕРБ, каза Йовчев по повод показните акции по времето на неговия предшественик. Още от началото се правят опити за закриване на ДАНС и прехвърлянето му в МВР. Министърът на вътрешните работи в момента не знае кой се подслушва, увери Йовчев. С новия закон на МВР министърът няма да има възможност да влияе върху следствието. Пълен контрол върху подслушването е въведен, увери още Йовчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика