Кабинетът сменя още трима областни управители днес

20081
Кабинетът сменя още трима областни управители днес
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет ще смени още трима областни управители по време на редовното си заседание днес. Става дума за областните управители на Стара Загора, Варна и Перник, информира БГНЕС.

Проектите на решения за освобождаване и назначаване на нови областни са внесени от министър-председателя Георги Близнашки и ще бъдат обсъдени и приети от министрите.

Досегашният областен управител на Пловдив: Разбрах защо бизнесът не върви, но ще кажа утре

За една година като областен управител на Пловдив разбрах защо бизнесът не върви, но ще ви кажа утре. С тези култови думи вече бившият ...

Начело на областните администрации в Стара Загора и Варна ще застанат адвокатите Димитринка Петрунова и Стоян Спасев, а в Перник – председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова.

Служебният премиер вече направи рокади с областните управители в Благоевград, Пловдив, Монтана, Русе и Плевен - Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков.

Димитър Димитров, който пое областната управа на Благоевград, е бивш директор на "Благоевград БТ" в периода 1999 -2000 година. Бивш кадър на ГЕРБ е областен и в Пловдив - Розалин Петков е бивш зам.-областен управител и сегашен заместник-кмет в града под тепетата. Русе вече се управлява от Симеон Иванов, досегашен секретар на областната администрация. Втори дубъл на поста вече има и областният на Монтана - Нина Петкова беше на този пост временно от юни 2013 година до февруари 2014 г. Бивш зам.-областен управител пое Плевен. Това е арх. Бойко Балтаков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика