Кадиев: ДПС направи огромна грешка

19396
Кадиев: ДПС направи огромна грешка
Снимка: БГНЕС

С решението си (за изключване на избраните преференциално депутати Муса Палев и Гюнай Хюсмен - бел.ред.) ДПС казва: Ние имаме нужда от депутати-послушковци. Това заяви избраният преференциално депутат от Реформаторския блок Мартин Димитров. Той добавим че преференциалният вот е нещо много важно, което трябва да бъде защитено и разширенов.

Според мен ДПС направиха огромна грешка. Те казаха на електората си: Когато ви кажем да не гласувате преференциално, не гласувайте. Това заяви от своя страна в ефира на bTV избраният с преференция народен представител на БСП-Лява България Георги Кадиев. Според него не най-големият проблем са 5-6-те хиляди души, които са дали гласа си за Пелев и Хюсмен.

Местан: Задължителният вот ще навреди на ДПС

Задължителният вот ще навреди на ДПС. Той ще навреди на политическата система и няма да излекува нито един порок, а ще го задълбочи, ка...

И Кадиев, и Димитров се обявиха, че има опасност преференциалния вот да бъде премахнат.

Според "червения" депутат той не е панацея, тъй като дава отклонения като 15/15, 13/13 и тн. Той добави, че в крайна сметка обаче явно избраните с преференция депутати не осъзнават факта, че имат по-голяма отговорност към онези, които са дали своя глас за тях.

Кадиев завърши с това, че не подкрепя лично Хюсмен, обяснявай, че дори и за Делян Пеевски да ставаше дума, пак е щял да го подкрепи.

От своя страна Мартин Димитров обясни, че преференциалният вот трябва да бъде разширеен и първите в съответната листа да не бъдат защитени. Той добавим че едва на последните парламентарни избори избирателите са разбрали за какво става дума.

Мартин Димитров: ДПС са на път да опорочат нещо хубаво

Идеята на ДПС е да се опорочи нещо хубаво. Според техния законопроект някакъв вътрешен играч трябва да се занимае с разследването на Ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика