Кадиев иска да знае дали е подслушван

15554
Кадиев иска да знае дали е подслушван
Снимка: БГНЕС

Георги Кадиев заяви, че има въпроси към председателя на ДАНС Владимир Писанчев дали той и семейството му са били подслушвани и дали това е ставало законно. Социалистът настоя за изслушването на Писанчев пред ресорната комисия в НС по темата.

Според Кадиев от изтекла в интернет сайт поверителна справка на ДАНС става ясно, че агенцията е слушала телефонните разговори на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. В секретния документ се посочвали лицата, на които Алексиев се е обаждал – сред тях било името както на Георги Кадиев, така и на колегата му Георги Свиленски, предаде бтв.

Кадиев: "Чисти ръце" звучи като пиар акция

Законопроектът „Чисти ръце” звучи като пиар акция, а не като работещ закон. Това заяви червеният депутат Георги Кадиев, кой...

„Искам да попитам председателя на ДАНС достоверна ли е справката, знаят ли как е изтекла и кои са отговорните за това лица, както и кои имена от нея са премахнати. Искам да попитам дали са започнали подслушване спрямо мен и Свиленски. Пак казвам - нямам нищо против да ме подслушват, но регламентирано, по закон и без това да изтича в интернет. Явно някой в ДАНС се изживява като Едуард Сноудън”, коментира още депутатът от левицата.

Според него от справката за подслушването на Алексиев, в случай че тя е достоверна, със сигурност има извадени имена на негови контакти – „най-малкото на Бойко Борисов и Делян Пеевски, защото познавам Орлин Алексиев добре и знам, че те имат добри отношения”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика