Кадиев: Няма управляващи, няма опозиция, всичко е моделът КОЙ. Къде са протестите?

2432
Кадиев: Няма управляващи, няма опозиция, всичко е моделът КОЙ. Къде са протестите?
Снимка: БГНЕС

Кунева е абсолютно неподготвена. За разлика от други министерства, където приемам политически назначения, точно в МОН би трябвало да е професионално подготвено лице. Това е една нагла демонстрация на сделка между няколко политически партии. Ако преди години имаше златния пръст на Сидеров, сега имаше златните отсъстващи. Това заяви независимият депутат Георги Кадиев пред bTV в коментар за избора на Меглена Кунева за министър на образованието.

Имаме една константна Делян Пеевски и около нея се сменят някакви играчи. Как мислите, че 10 души от 30 отсъстват от залата? (бел. ред. - става въпрос за ДПС, от чиято група гласуваха само 21 депутати) Къде е Кунева в тази сделка, участва ли, съгласна ли е? Няма управляващи, няма опозиция. Моделът КОЙ е и управляващи и опозиция, категоричен е Кадиев.

Ако иска да се търси красива и скандална жена за този пост, мисля, че и Гери-Никол би свършила тази работа

Това каза независимият депутат Георги Кадиев по време на дебатите преди гласуването за нов проствен министър, който да заеме поста на Т...

Той призна, че от самото начало е предполагал, че така ще се случи: "От самото начало казах, колеги да не стане така че всички сме против и после да ни няма в залата."

Според депутата става въпрос за пари, но в случая е важно да се акцентира върху образованието: "Не искам някой да се учи тепърва. Самата Кунева каза: "Дайте ми няколко дни да прочета закона" Ако ние сега ще четем закона…. Ние го дъвкахме три дни", напомни Кадиев.

На въпрос каква ще е съдбата на Реформаторите, депутатът отговори: "Според мен вече няма реформатори."

Независимият депутат сподели и, че за него остава неясна позицията на Лютви Местан, който изразил мнение, че този парламент е нелегитимен и че няма да участва в този театър. "Като е нелегитимен, стой там и гласувай", коментира думите му Кадиев.

Кадиев: Натискът от Турция към колеги от ДПС "за" Местан беше ужасен

Говорих с колеги от ДПС в парламента. Натискът върху тях да подкрепят Местан от страна на турското посолство и консулствата в Пловдив и...

Тази цяла политическа система трябва да бъде изрината. Няма управляващи, няма опозиция всичко е моделът КОЙ. Къде са протестите?, попита още независимят депутат.

На въпрос дали ще влезе отново в парламента при нови избори, Кадиев отговори лаконично: "И като не вляза какво? Няма да ми е за първи път да съм аутсайдер."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика